MatmaN Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Witam! Mam taki oto drobny problem z zasięgiem z routera SMC barricade g z neostrady. Domek stoi na wsi, neo ciągnięte linią napowietrzną z prędkościa 1 mega. Router stoi 5 metrów ode mnie i ma do pokonania jedną ścianę z gazobetonu :D i nawet mu się to udaje ale z jakością co najwyżej dostateczną. Rodziciele dali się namówić na ten sprzęt jakiemuś magikowi i teraz zastanawiam się jak sytuację naprawić, a ponieważ wybywam z domu za jakiś miesiąc, więc szukam rozwiązań tanich. Najgorzą dla mnie opcją jest kupić lepszy router (bo nie wiem czy to znacząco poprawi sytuację, a net sam w sobie jest parszywy, plus wysokie koszta). Myślałem o jakiejś antenie do routera albo zakupie karty sieciowej z anteną do swojego blaszaka [bo aktualnie żeby skorzystać z neta muszę odpalić lapsa - swoją drogą jakby ktoś zaproponował jakąś fajną kartę pod pci to teżbyłbym wdzięczny). będę wdzięczny za sugestie wszelakie. pozdrawiam Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 (edytowane) Którą masz wersję tego routera ? Jeśli masz możliwość to zacznij od wymiany anteny - to najtańszy koszt... Edytowane 18 Października 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatmaN Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Którą masz wersję tego routera ? Jeśli masz możliwość to zacznij od wymiany anteny - to najtańszy koszt... To jest mój router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Zacznij od wymiany anteny na mocniejszą, np: http://www.interprojekt.pl/wiki/Wiki.jsp?page=ANT2405CL_OEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...