Hans15336 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Zmiana coolera podykowana jest nową obudową CHIEFTEC CH-07-B ponieważ Prolimatech Megahalems nie mieści się na wysokość, przeszkadza wentylator na bocznej ściance. Jako następce znalazłem SCYTHE GRAND KAMA CROSS - SCKC-2000 Wysokość 137mm jest idealna ( max jaką moge mieć to ok 140mm - musze jeszcze dokładnie zmierzyć ). Może macie jakieś inne pomysły ??? PS. Wpadłem jeszcze na pomysł usunięcia tego bocznego wentylatora, ale szkoda mi go bo wreszczie k.grafiki miała by czym "oddychać" :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Kupiłeś już tą obudowę? Jeśli tak to robisz straszny krok w tył względem obecnego chłodzenia i jedyne co mogę zaproponować to wizyta w OBI po dłuższe śruby i montaż bocznego po zewnętrznej. Natomiast za ~480pln szczerze brałbym coś co wewnątrz ma 180mm szerokości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Witaj Ale to jest wgrana w konkursie, więc sam wiesz :unsure:. Obudowa jest tak skonstruowana że nie da rady dać wentylatora na zewnątrz bez ingerencji w boczna siankę (to była pierwsza moja myśl). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Tia ja mam inny pomysl. Zamiast wywalac 500 zeta na badziewnego Chiefteca i kolejne 100+ na nowy cooler kup sobie Ravena 2 albo Ravena 3. Obudowa Silverstone Raven 2 SST-RV02B-EW Evolution - czarna :: Yooki.pl Silverstone RAVEN 3 RV03B-WA • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 (edytowane) Ale ja nie wywalałem 500zł :lol: Trzeba pomyśleć jak bezinwazyjnie jednak ten wentylator dać na zewnątrz obudowy. Edytowane 18 Października 2011 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Obi + dystanse albo wywalenie jej na alledrogo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 No zobacze jednak co sie da z tym zrobić. Czyli co chłodzenie zostawić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Nie widzę innej możliwości. Zorientuj się czy dostaniesz kawał rury/taśmy żeby zrobić tunelik na to śmigło i wszystko wypchnij. Chociaż szczerze na Twoim miejscu pchnąłbym na allegro na rzecz czegoś co konstrukcyjnie jest w 2010 roku a nie 2006 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Szczerze nie chce mi się już mi się tego wszystkiego demontować ponownie (chociaż i tak część musiałbym przy zmianie coolera). Co do konstrukcji co masz na myśli ?? Wygląd mi w sumie odpowiada, fakt brak USB 3 na panelu przednim jest dużym minusem oraz to że zasilacz jest u góry, ale reszta jest jak najbardziej OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Wywal ten boczny wentylator, zrób dobry przeciąg przodem i tyłem i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Boczny wentylator da się bez żadnego problemu dać na zewnątrz, tyle że traci się na estetyce; zobacz jak ja to zrobiłem Overclock.pl / Chieftec Dragon CH-07B-B - z dużego smoka mały deszcz / Instalacja sprzętu Ogólnie buda jest strasznie przeciętna, no ale fakt, że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Tragicznie to wygląda, i oświetla pewnie cały pokój :lol2:, ale coś wykombinuje (może izolacja czarną owinąc wokół wentylator ?). Chyba najpościej wywalić wentylator i wstawić jakąś plexę z grafiką albo siatkę/grill. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Tragicznie to wygląda, i oświetla pewnie cały pokój :lol2:, ale coś wykombinuje (może izolacja czarną owinąc wokół wentylator ?). Chyba najpościej wywalić wentylator i wstawić jakąś plexę z grafiką albo siatkę/grill. No eleganckie to to nie jest, ale z drugiej strony na żywo nie jest aż tak tragicznie. W dodatku LEDy w tych wentylatorach nie są na szczęście przesadnie mocne. Zawsze możesz też wywalić boczny wentylator, a zostawić istniejącą maskownicę, która prezentuje się już nawet nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 (edytowane) Opchnij to na lolegro za jakąkolwiek kwotę i kup coś rozsądnego. Sam drugi raz wyrwałem PC-A70 za 250 zł, widziałem Antka 1200 za bodajże 350, a i nówek multum lepszych. jest i taniej. Powinna pójść bo o dziwo te budy dalej mają swoich wiernych fanów z czasów gdy był wybór Mustang or Czief :rolleyes: :D Edytowane 18 Października 2011 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Narazie wywaliłem wentylator i jest OK wszystko się mieści. Dziękuje za wszystkie rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...