Indiana J. Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Ponieważ przeszukałem forum i nie odnalazłem żadnej satysfakcjonującej mnie odpowiedzi, zwracam się do Was, Drodzy Forumowicze o pomoc. Chciałbym monitor 24", bez żadnych zbędnych bajerów typu f. telewizora etc. Najbardziej zależy mi na oddawaniu kolorów i jakości (przeznaczenie głównie do filmów), cena powiedzmy do 850zł, prosiłbym również o wyjaśnienie dlaczego warto wybrać ten model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrick1989 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 (edytowane) Dell U2412HM marki nie trzeba polecać, dobra jakość wykonania, matryca IPS... poczytaj sobie o nim lub sprawdź w sklepie jak się Tobie podoba. Edytowane 18 Października 2011 przez patrick1989 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 LG LED E2370V-BF IPS LG LED E2370V-BF IPS - opis, informacje, dane techniczne produktu z tą marką to nie do końca tak :) ... warto zobaczyć kto jaką gwarancję oferuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indiana J. Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 A i zapomniałem dodać najlepiej jakby to był Samsung, Dell wygląda obiecująco a co do LG to wolę nie, mam bardzo duże zastrzeżenia wobec tej marki. W ogóle słyszałem o 3 rodzajach podświetlenia na LEDach, które najlepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 A i zapomniałem dodać najlepiej jakby to był Samsung,Samsung miał coś wypuścić na odpowiedniku IPS - nie wiem czy już jest. W ogóle słyszałem o 3 rodzajach podświetlenia na LEDach, które najlepsze? LED to jest podświetlenie, ... może chodzi Ci o jego gamut (szeroki/wąski). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indiana J. Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 LED to jest podświetlenie, ... może chodzi Ci o jego gamut (szeroki/wąski). Właśnie coś pomyliłem, chyba chodziło o sam wyświetlacz/matrycę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Ja myślę że chodzi o podświetlenie WLED albo RGBLED. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indiana J. Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Ok, już poszukałem na stronie Samsunga, wstępnie interesują mnie modele: BX2450 BX2431 S24A300 S24A350 Jest ktoś w posiadaniu takowego? Najlepszy do filmów? Na allegro udało mi znaleźć modele: S24A300BL i S24A300BS, czym się różnią i czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Ja myślę że chodzi o podświetlenie WLED albo RGBLED. WLED ? ... czyli po prostu Wide gamut LED? Ktoś kiedyś wymyślił tą marketingową nazwę i jest ona zbędna. A może White LED - też takie określenia słyszałem ... i się pytam: zwykłe podświetlenie LED w LCD to jest np. różowe? ;) Podświetlenie LED to podświetlenie LED. Co do RGB LED ... no były takie wytwory (HP Dream Color) ... ale widzę że się nie przyjęły (chyba można było sterować temp. barwową przy pomocy podświetlenia). Ale RGB LED to w zabawkach do 2 tys. PLN nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 (edytowane) Ja mam na myśli WLED jako white LED, czyli najzwyklejsze podświetlenie i RGBLED jak np. w niektórych matrycach montowanych w Dellach z serii XPS (choć właściwie tam nazywa się to B+RGLED). A może kolega mówi jeszcze o rozmieszczeniu źródeł światła - krawędziowe i "Full LED". Edytowane 19 Października 2011 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 .... też takie określenia słyszałem ... i się pytam: zwykłe podświetlenie LED w LCD to jest np. różowe? ;) dobre :D! gdzie to można spotkać takich magików? pracujesz gdzieś w sklepie ze sprzętem RTV AGD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 Na allegro udało mi znaleźć modele: S24A300BL i S24A300BS, (...) czy warto? 700 pln za TN'detę? Nie, szukaj monitora na matrycy IPS, chociażby wymieniony LG ISP2370V, czy IPS236V którego osobiście polecam jako tańszą alternatywę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...