metal Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Polecam najnowszy, 402 build, choć na razie przejechałem dosłownie kilka zakrętów po Nordschleife w dzisiaj dodanym Megane RS [nic nie zmieniałem w ustawieniach kierownicy/FFB], to normalnie przeżyłem "lekki" szok... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 No jak na 1 export nie jest zle.. * Pirault Mega SR: Basic physics setup with accurate engine, gearbox and some suspension data Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Link do customowego ffb dla meganki i focusa +reszta fur (wrzucac do dokumentypcarsffb) http://www35.zippysh...66739/file.html Edytowane 8 Lutego 2013 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Sprawdziłem te customowe ustawienia FFB i... u mnie lipa, chociaż nie wiem, jakie są zalecane ustawienia pod nie, bo w grze, tak jak już wspomniałem, nic nie zmieniałem, lecę na standardowych ustawieniach pod DFGT, a z poziomu Logitech Profiler'a kierownicę ustawioną mam tak: ...i na takich ustawieniach oryginalny FFB mi pasuje, bo z tymi customowymi setami mam wrażenie jakbym miał odwrócony efekt FFB przy centralnym położeniu kierownicy, a jak zaczynam skręcać, to się luzuje... ogólnie u mnie się one nie sprawdzają. Swoją drogą, według mnie trochę bezsensowne jest na chwilę obecną bawienie się ustawieniami FFB, jeśli nie mamy skończonych elementów, które się na niego przekładają. Tym bardziej mnie one nie przekonują, jak widzę, że osoba, która się tym zajmuje, ustawia nieliniową czułość kierownicy... przyznaję, że żaden ze mnie tak właściwie ekspert w tych sprawach, więc mogę wykazywać ignorancję, ale chyba tak nie powinno być, bo takie rzeczy jak czułość sterowania powinny być załatwiane w setup'ie samochodu : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 http://youtu.be/T4Yp7gpL4Wc 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Carson... http-~~-//vimeo.com/61406437 Jak Ty to zrobiłeś? Który to build? Edytowane 9 Marca 2013 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Ktos chetny na ustawke na MP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Carson... http-~~-//vimeo.com/61406437 Jak Ty to zrobiłeś? Który to build? A) Musial niezle namieszac w setupie B) Jezdzi z urwanym kołem C) Jakis glitch Nigdy nie widzialem nic podobnego, a gram czesto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Ktos chetny na ustawke na MP? Szczerze mówiąc, to mp jeszcze nie śmigałem, więc mogę spróbować... A) Musial niezle namieszac w setupie B) Jezdzi z urwanym kołem C) Jakis glitch Nigdy nie widzialem nic podobnego, a gram czesto. Car'troll'son Edytowane 9 Marca 2013 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 A) Musial niezle namieszac w setupie B) Jezdzi z urwanym kołem C) Jakis glitch Nigdy nie widzialem nic podobnego, a gram czesto. A) default B) wszsytko na miejscu C) byc moze build 422 Metal swoja radosna tworczosc z konca posta mozesz sobie wsadzic miedzy oczy. Fanatykow pcars nie brakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Ale żeś się spiął... ehhh. Radzę zmienić podejście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Szczerze mówiąc, to mp jeszcze nie śmigałem, więc mogę spróbować... Mozna by podriftowac w Kaliforni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Eeee... podriftować? Ok, niech będzie : ) Ktoś jeszcze chętny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 OK, sciagac tez sie mozna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Dobra, to zgadamy się przez PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Pobawilem sie dzisiaj troche opcjami graficznymi, generalnie szukalem ustawien aby gra zajebiscie wygladala maxymalnie obciazajac gpu, a przy tym zeby cpu sie nie dławił. (do pomiarow msi afterburner + hwinfo64) Generalnie jestem pod wrazeniem jesli chodzi o engine to jak gra czerpie pelnymi garscmi z dostepnego hardware'u, mowie tutaj o obciazeniu gpu w 99% i wszystkich 4 rdzeniow na poziomie uwaga.. 70-90% a nawet wiecej. (widzialem skoki w okolice 93-95%) Niedlugo to bedzie taki Linx + Furmark w jednym. Nie widzialem niczego podobnego w zadnej innej grze, i mowie to glownie o utylizacji CPU.. widac ze ludzie pracujacy nad tym tytulem przy enginie wiedza co robia, a przeciez to nawet nie jest jeszcze Alpha i mozna sie spodziewac optymalizacji. Chcialbym zobaczyc jak ta gra smiga na i5/i7'kach biorac pod uwage ze na moim truchle daje rade. Edytowane 10 Marca 2013 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Przy tych skokach obciązenia to ile miałeś klatek ? Zapewne bardzo mało , z tego co widziałem gra jest bardzo kiepsko zoptymalizowana i wręcz ubija cpu nawet te najszybsze na rynku. Jedyny plus to dobrze reaguje na szybkie pamięci , daje to sporego kopa w owym tytule , ale w sumie to ten silnik tak reaguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Tak na szybko zrobiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 To teraz zrób test multi z ludkami , 10 kolesi przed sobą. Obciążenie praktycznie nie wzrośnie , a fps będzie dużo niższy. Także to co pokazałeś wskazuje , że skończył ci się cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) As you wish my lord. Edytowane 10 Marca 2013 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 U mnie tak samo, jesli FPS sie trzyma dobrze na singlu, to w wyscigu czy MP jest praktycznie taki sam. Jesli ktos jest chetny na zabawe w multi to dajcie znac kiedy wam pasuje, ja moge w tygodniu wieczorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Jesli ktos nie jest na bierzaco we wczorajszym buildzie doszedl Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-400 i laserowo skanowany Ford Mustang Boss 302R1. Mustang jeszcze mocno niedopracowany, ale audio jest zajebiste. A z ciekawszych rzeczy przerobili wiekszosc trybów AA, dodali m.in. DS9X na ktorym wyciagam 20fpsów samemu na torze, to chyba jakis bajer dla koksow z highendami typu 7950/Titan w SLI/CF. Edytowane 22 Marca 2013 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Podajcie linka do tego nowego launchera kilka miesiecy nie wchodzilem na forum wmdportal.com a chcialbym sciagnac i zainstalowac nowszego builda niz ten ktorego testowalem jesienia posiadam standardowe konto Junior Edytowane 22 Marca 2013 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Mario2k, wszystko masz w Downloads. A co do AA, to te wszystkie DS'y, to AA na zasadzie downsampling'u. Ja i tak korzystam z MSAA, choć SMAA jest ok, ale z nim obraz jest ciemniejszy. A co do tych DS'ów, to... może to tylko moje subiektywne odczucie, ale mam wrażenie, że powodują minimalne opóźnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Czyli wszystkie te pliki musze sciagac az do buildu 417 ??? update sciagle kurna jakies 5GB plikooff zainstalowalem gre teraz sciaglem lauchera i sciaga wszystkie patche od nowa :( Edytowane 22 Marca 2013 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zainstaluj launcher'a, odpal go i się przekonasz : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Nie można się już zarejestrować. Czy ktoś poratuje bo chciałbym spróbować sił w tym projekcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Jakies nowe wiesci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 tzn? caly czas wychodza nowe buildy ;) premiera przesunieta na przyszly rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...