mastahb Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 Mam zamiar wymienić parę klamotów i zakupić Phenoma II X6 1100T. Zastanawiam się nad płytą główną pod tego proca. Oto 3 nad którymi się zastanawiam: ASRock 990FX Extreme4 ASRock Fatal1ty 990FX Professional Asus Crosshair V Formula Czy ktoś ma może którąś z wyżej wymienionych i wymienić jakieś za lub przeciw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 Której byś nie kupił, zaliczysz wtopę. Przeciw: -cena -cena -cena Nie warto dawać więcej niż 400zł za mobo pod am3+ W tym budżecie spokojnie kupisz i5 2500k z mobo. Będzie to bez względu na wszystko lepszy zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble007 Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 jak wyżej AM3/AM3+ to w tej chwili tańsza alternatywa dla intela (przynajmniej jeśli chodzi o najpopularniejsze zastosowanie - gry) Jeśli nie potrzebujesz SLI/CrossfireX: Gigabyte GA-970A-UD3 W przeciwnym wypadku: Gigabyte GA-990XA-UD3 Jeśli chcesz komputera używać głównie do gier to nie opłaca się narazie pchać w phenoma x6 (wystarczy x4). Jeśli komputer będzie miał bardziej profesjonalne zastosowania to procesor ok, płyta jw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastahb Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 (edytowane) Cena dla mnie nie gra roli. A za Intela dziękuję ale wolę AMD. Zawsze miałem AMD. Taki już sentymentalny jestem. X4 to mam teraz ale chcę dać bratu bo marudzi że jego X2 już nowszych gier nie ciągnie tak jak powinien. Edytowane 20 Października 2011 przez mastahb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 To oddaj mu X4 i wrzuc X6 do tej plyty co masz. Szkoda kasy na syfne AM3+. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 Cena dla mnie nie gra roli. A za Intela dziękuję ale wolę AMD. To zostaw sobie tego rewelacyjnego Phenoma a bratu kup i5 2500k + Asrock P67 PRO3. Na pewno się ucieszy. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastahb Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 (edytowane) To oddaj mu X4 i wrzuc X6 do tej plyty co masz. Szkoda kasy na syfne AM3+. Moja płyta (w sygnaturze) nie obsługuje AM3+. A tym bardziej DDR3. Skoro już upieracie się przy intelu to być może zdecyduję się na i7 (kurcze, jakbym zdradzał przyjaciela) Teraz mam pytanie: jaki socket wybrać pod i7? 1366, 1155 czy 1156? Być może to trochę głupie pytanie ale nie znam się kompletnie na intelach. Edytowane 21 Października 2011 przez mastahb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Strona asusa mowi, ze obsluguje ? http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2Plus/M3NHT_DeluxeMempipe/#CPUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Teraz mam pytanie: jaki socket wybrać pod i7? 1366, 1155 czy 1156? Być może to trochę głupie pytanie ale nie znam się kompletnie na intelach.i7 2600 / 2600K jest na socket 1155 (tak samo jak i5 2300 / 2400 / 2500 / 2500 K) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Moja płyta (w sygnaturze) nie obsługuje AM3+. A tym bardziej DDR3. Skoro już upieracie się przy intelu to być może zdecyduję się na i7 (kurcze, jakbym zdradzał przyjaciela) Teraz mam pytanie: jaki socket wybrać pod i7? 1366, 1155 czy 1156? Być może to trochę głupie pytanie ale nie znam się kompletnie na intelach. To raczej ty się upierasz przy amd co jest kompletnie bez sensu. My chcemy tylko dobrze ci doradzić, skoro i3 2100(2 rdzenie+ht) w grach gniecie phenoma to coś jest chyba nie tak co ? przy i5 to już prawdziwy pogrom...takiego przyjaciela to tylko kopnąć bo to wrzód na dupsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastahb Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 No cóż, kiedyś AMD gniotło Intela w grach... ale to było dawno temu. To teraz proszę o pomoc w wybraniu płyty. Mam na oku 3 modele: ASRock Fatal1ty P67 Professional ASRock Z68 Extreme4 ASROCK Fatal1ty Z68 PROFESSIONAL GEN3 Czy ktoś posiada którąś z powyższych i może coś powiedzieć na jej temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...