ivanov Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 (edytowane) Mam prośbę o radę. Zamierzam poczernić złącza na płycie głównej aby uzyskać mniej więcej taki efekt Rzecz jasna użycie sprayu nie wchodzi w grę. Obawiam się, że lakier do paznokci tudzież marker może nie zdać egzaminu. Macie jakieś pomysły? Bo mi do głowy przychodzą farbki modelarskie + pędzelek, ale nigdy nie miałem czegoś takiego w ręku i nie wiem jak się to zachowuje, ani jak prezentuje po zastosowaniu. Z góry dzięki! :) Edytowane 21 Października 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Może okleina? Fajna byłaby folia tjuningowa "carbon 3m". Nie wiem jednak czy są jednorodne kolory, czy tylko struktury 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Chodzi Ci o coś takiego jak Furtek stosował w swoim worklogu? Fajnie to wygląda, ale kompletnie nie pasuje do mojego zamysłu. Załącza mają być całkiem czarne. Najlepiej matowe. Znalazłem coś takiego FOLIA NA SŁUPKI OKLEINA CZARNA NA PROGI i SŁUPK (1835932563) - Aukcje internetowe Allegro Tyle, że obawiam się, że przy takim nagromadzeniu kątów prostych na małej powierzchni okleina może nie wyglądać zbyt dobrze... Pytanie jeszcze z czego te złącza na mobku są zrobione; ze stali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) No gdzieś to widziałem na forum chyba. Naciągnąć by się tego nie naciągnęło raczej, Trzeba by to oklejać metodą robienia sześcianu w szkole podstawowej. Obudowy tych złącz są z metalu ale raczej nie ze stali. Magnes się nie klei do tego. Próbowałem przed chwilą markerem, jeden pisał na tym na fioletowo (na kartce na czarno), drugi już lepiej ale jakieś zacieki się porobiły. Myślę, że markerem można próbować, w zależności jaki marker się trafi, będzie lepiej lub gorzej. Drugi, który próbowałem kolor dał dość fajny. Może lakier do paznokci? Nie zapomnij o malowaniu baterii cmos ;) Edytowane 22 Października 2011 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Na PCLolu ktoś robił to jakąś taśmą modelarską czy czymś w tym stylu. Było to o tyle dobre, że naciągało się pod wpływem ciepła od suszarki i nie było problemu z kątami itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darmacz Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) Jeżeli chodzi o złacza pcie ,pata i inne to full profi uzyskasz tylko je przelutowując na czarne wersje. Po zakupieniu wtyków zrobia ci to (przelutują) w serwisie lapków lub podobnym zajmujacym sie naprawą płyt głównych. A co do blach złącz I/0 to farbkami modelarskimi może byc nieżle i przyzwoity efekt mozna osiagnąć.. Edytowane 22 Października 2011 przez darmacz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 przelutowując na czarne wersje E, to już trochę przesada :wink: Jak osiągnę taki efekt jak jest na drugim podanym przeze mnie zdjęciu, to mi w zupełności wystarczy. Tak w ogóle to zagadałem do autora tego zdjęcia (workloga) i udało mi się otrzymać odpowiedź :) Powiedział, że używał farbek modelarskich i małego pędzelka. Tak więc na chwilę obecną jestem w zasadzie całkowicie przekonany co do tego rozwiązania. Jak dobrze pójdzie, to i te obleśne srebrne nity w obudowie sobie poczernię. Dzięki wszystkim za propozycje! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 (edytowane) Pomysł doczekał się realizacji. Efekty można zobaczyć w moim worklogu. Edytowane 21 Listopada 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 PRzeciez na tym zdjeciu widac ze ktos to pomalowal FOLIOPISEM bo sa smugi. Kombinujecie jak kon pod góre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 A nie można reszty okleić i prysnąć to po prostu czarnym matem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...