uziel Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 wassup ;] otoz wszystko bybloby w porzadku gdyby nie dziwne sprawy z mobo :MSI-6712 Kt4v ATA133 VIA Kt400 AGP 8x 1. otoz w biosie nie moge zmienic napiecia VCore ponizej 1.725, a proc [1700xp at] wymaga 1.50 V, jesli dam na ustawienia auto to mobo ustawia napiecie 1.750, wiec ani rusz. Jak zejsc z napieciem ponizej 1.725 ????? w BIOSIE HELP :-) bo nie chce sie stresowac jutro bede mial okazje potestowac na tej mobo Fuzzy Logic 4 moze to cos pomoze :] tutaj info o plytce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Dlaczego nie możesz zmienić vcore w biosie, to nie mam pojęcia, bo ja mogę. :) A które stery do mobo? No właśnie Hyperiony (możesz ściągnąć najnowsze z sieci), a poza tym dźwięk i USB 2.0, jak potrzebne. I to wszystko. Nie wiem, co takiego beznadziejnego widzisz w menu płyty, sterowniki chipsetu są na pierwszej pozycji. Ooo, zdążyłeś wycofać połowę posta, kiedy pisałam odpowiedź. Ciekawostka. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uziel Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 :-) skasowalem ta czesc zanim ujrzalem Twoja odpowiedz ;] beznadziejne z tego wzgledu iz u mnie nie ma wlasnie sterow do chipsetu w ogóle w menu z CD :-) musialem ich szukac na plycie =/ co do vcore to bede musial wyciagnac proca i obadac jego serie, poniewaz jak powiedzial Chaos, w rozmowie przez GG, moze to byc przyczyna fabrycznego ustawienia napiecia or smth ;-) /4ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ... 1. otoz w biosie nie moge zmienic napiecia VCore ponizej 1.725, a proc [1700xp at] wymaga 1.50 V, jesli dam na ustawienia auto to mobo ustawia napiecie 1.750, wiec ani rusz. Jak zejsc z napieciem ponizej 1.725 ????? w BIOSIE ... Cóż, jak dla mnie masz Athlona XP na jądrze palomino, a wydaje Ci się, że masz t-breada. Defaultowe napięcie dla palomino to właśnie 1.75V :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uziel Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 czyli to ta złom robiony w technologii 16 nm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 czyli to ta złom robiony w technologii 16 nm ?a nie przypadkiem 18nm :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uziel Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 czyli pod 13 nm to tylko t-bread ? mowie im w sklepie prosze o athlona 1700xp 13 nm a oni mi dali cos takiego czyli podlega ona zwrotowi :-) .... oby :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uziel Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 jesli mozesz podaj mi jakies linki do opisow procow ;] poniewaz chcialbym sie przekonac o roznicy owych procesorow ;-) z gory dziekuje :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uziel Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 cos takiego tylko, ze z palomino ;] jesli nie masz czegos takiego to powiedz mi w jakiej technologii [ile nm] robiony jest Palomino ? a ktore modele xp w 13 nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 0.18 - Palomino 0.13 - Thoroubred, Barton i nowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Jak już zobaczysz oznaczenia swojego procesora, to sam się zorientujesz, co masz. Opis T-breda będzie się zaczynał od AXDA1700, a Palomino -- AX1700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Jak już zobaczysz oznaczenia swojego procesora, to sam się zorientujesz, co masz. Opis T-breda będzie się zaczynał od AXDA1700, a Palomino -- AX1700. przeciez to widac chocby po jaderku :) albo po tranzystorkach w t-bredzie sa one na gorze a w palomino na dole/od spodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 przeciez to widac chocby po jaderku :) albo po tranzystorkach w t-bredzie sa one na gorze a w palomino na dole/od spoduSłusznie, słusznie, :) pewnie się zasugerowałam tym: co do vcore to bede musial wyciagnac proca i obadac jego serie (...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 moze sprzedawca sam nei znal różnicy miedzy palomino i t-bredem takim czasme nie przetlumaczysz ... jzu nie mowiac zejak im powiesz o steppingu A0 i B0 to patrza jak swiete krowy czasem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 mialem podobny walek kiedys. ide do sklepu i mowie poprosze "copershima od thermaltake pod athlona 0,18 (palomino)", a sprzedawca na to 8O musialem mu wytlumaczyc co to jest. powiedzial, ze pierwszy raz o tym slyszy. spoko kolo z niego byl :P i jeszcze pytal sie mnie na co wogole taka plytke wkladac miedzy proca, a colera :twisted: ludzie to sie znaja na rzeczy hehehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 tak to jest ... ja raz przyszedlem do sklepu i pytam czy mozna sobie obejrzec jakie maj athlony xp i wybrac sposrod nich a gosc pyta jakeigo sobie koloru szukam czy cos .. ja mu na to ze chce popatrzec an oznaczenia ... a on mi na to zee "te wszystkie procki to takie same przecie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 a ram jest najlepszy no-name bo najtanszy i nie ma zadnej roznicy miedzy "firmowkami" :P tak przy zakupie kompa koo mi doradzal tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja nie moge zmienić napiecia powyżej 1,75 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja nie moge zmienić napiecia powyżej 1,75 :( nom niestety caly urok MSI :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...