Skocz do zawartości
uziel

VCOre i stery na MSI KT4V KT400 !!! ???? !!!

Rekomendowane odpowiedzi

wassup ;]

otoz wszystko bybloby w porzadku gdyby nie dziwne sprawy z mobo :MSI-6712 Kt4v ATA133 VIA Kt400 AGP 8x

1. otoz w biosie nie moge zmienic napiecia VCore ponizej 1.725, a proc [1700xp at] wymaga 1.50 V, jesli dam na ustawienia auto to mobo ustawia napiecie 1.750, wiec ani rusz. Jak zejsc z napieciem ponizej 1.725 ????? w BIOSIE

HELP :-) bo nie chce sie stresowac

jutro bede mial okazje potestowac na tej mobo Fuzzy Logic 4 moze to cos pomoze :]

tutaj info o plytce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie możesz zmienić vcore w biosie, to nie mam pojęcia, bo ja mogę. :) A które stery do mobo? No właśnie Hyperiony (możesz ściągnąć najnowsze z sieci), a poza tym dźwięk i USB 2.0, jak potrzebne. I to wszystko. Nie wiem, co takiego beznadziejnego widzisz w menu płyty, sterowniki chipsetu są na pierwszej pozycji.

Ooo, zdążyłeś wycofać połowę posta, kiedy pisałam odpowiedź. Ciekawostka. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-)

skasowalem ta czesc zanim ujrzalem Twoja odpowiedz ;]

beznadziejne z tego wzgledu iz u mnie nie ma wlasnie sterow do chipsetu w ogóle w menu z CD :-) musialem ich szukac na plycie =/

co do vcore to bede musial wyciagnac proca i obadac jego serie, poniewaz jak powiedzial Chaos, w rozmowie przez GG, moze to byc przyczyna fabrycznego ustawienia napiecia or smth ;-)

/4ll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

1. otoz w biosie nie moge zmienic napiecia VCore ponizej 1.725, a proc [1700xp at] wymaga 1.50 V, jesli dam na ustawienia auto to mobo ustawia napiecie 1.750, wiec ani rusz. Jak zejsc z napieciem ponizej 1.725 ????? w BIOSIE  

...

Cóż, jak dla mnie masz Athlona XP na jądrze palomino, a wydaje Ci się, że masz t-breada. Defaultowe napięcie dla palomino to właśnie 1.75V :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już zobaczysz oznaczenia swojego procesora, to sam się zorientujesz, co masz. Opis T-breda będzie się zaczynał od AXDA1700, a Palomino -- AX1700.

przeciez to widac chocby po jaderku :) albo po tranzystorkach w t-bredzie sa one na gorze a w palomino na dole/od spodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez to widac chocby po jaderku :) albo po tranzystorkach w t-bredzie sa one na gorze a w palomino na dole/od spodu

Słusznie, słusznie, :) pewnie się zasugerowałam tym:

co do vcore to bede musial wyciagnac proca i obadac jego serie (...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem podobny walek kiedys. ide do sklepu i mowie poprosze "copershima od thermaltake pod athlona 0,18 (palomino)", a sprzedawca na to 8O musialem mu wytlumaczyc co to jest. powiedzial, ze pierwszy raz o tym slyszy. spoko kolo z niego byl :P i jeszcze pytal sie mnie na co wogole taka plytke wkladac miedzy proca, a colera :twisted: ludzie to sie znaja na rzeczy hehehe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to jest ... ja raz przyszedlem do sklepu i pytam czy mozna sobie obejrzec jakie maj athlony xp i wybrac sposrod nich a gosc pyta jakeigo sobie koloru szukam czy cos ..

ja mu na to ze chce popatrzec an oznaczenia ... a on mi na to zee "te wszystkie procki to takie same przecie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi