PaBlO Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Witam! Po okresie kilku lat braku upgrade'ów jak i nieobecności na forum witam ponownie :) W sygnaturce znajduje się mój obecny sprzet , jak widać do przedpotopowej całości dokupiłem stosunkowo nową kartę graficzną. Będę teraz stopniowo wymieniał starocie , nie ukrywam ,ze to straszna radocha znów być na bierząco! Przeraża też trochę to ile przez ten czas się zmieniło w sprzęcie. Przechodzę więc do rzeczy , szukam nie drogiego zasilacza który pociągnie obecny tym czasowy config z kartą graficzną ,jak i to co będzie po wszystkich zmianach..( karta na jakis czas zostanie , az nadrobie zaleglosci w grach z trzech lat ;)) Do tego planuję dokupić w nie dalekiej przyszlosci phenoma x3. Tu rodzi się pytanie , czy ten zasilacz da radę? : ORYGINALNY FORTRON 400W ATX - PFC - NOISE KILLER (1879759354) - Aukcje internetowe Allegro Wygląda całkiem ok , dwie linie 12v , lecz chciałbym się upewnić z racji tej długiej rozłąki z nowościami. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Zasilacz OK tylko że to już stara konstrukcja , wygląda na używkę lub leżak magazynowy . Ile masz kasy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Wolałbym nie wydawać więcej niż 100 , bo potrzebne pieniądze na resztę gratów , lecz jeśli będzie to absolutnie konieczne to budżet się zwiększy. Poczekam na propozycje i wtedy ustalę to dokładniej wiedząc jaki zasilacz jest solidnym minimum obecnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Dobrą alternatywą jest Zasilacz DELTA 400W WROCŁAW (1847361868) - Aukcje internetowe Allegro tyle, że ma tylko 1 m-c gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Hmm .. a więc który wybrać? Za Fortronem przemawia właśnie dłuższa gwarancja , i ma wyższe natężenia na 12V. Czy to robi jakąs większą różnicę? A za Deltą to ,że na 12V moze byc maksymalnie 364 , a Fortron mniej ,bo 324. Czym się więc kierować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Ja brałbym Deltę, jest to raczej nowsza zasiłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Dzięki za pomoc , wybrałem Deltę. Do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...