hoko Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Witam. Prosilbym was o mala pomoc. Chodzi o nowa bude ktora pomiesci plyte w formacie extended ATX jaka jestAsus Maximus IV Extreme Z. Kwota do przeznaczenia to jakies 750zl max. Nie zalezy mi na wygladzie, lecz bardziej na ciszy i dobrym przeplywie powietrza. Dodam jeszcze ze na tej plycie zainstalowany zostanie Noctua NH-D14. Z gory dzieki wielkie za pomoc i jakiekolwiek wskazowki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Poszukalem, w tej chwili mam takie propozycje: 1.NZXT Phantom 2.Fractal Design Define XL 3.Cooler Master HAF 932 4.Thermaltake Element G Corsair i Antec niestety odpadaja ze wzgledu na cene Edytowane 23 Października 2011 przez hoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) ta powinna dać radę Edytowane 23 Października 2011 przez ivanov 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Dzieki za linka. Napewno wezma Silverstona pod uwage a zwlaszcza ze cena sympatyczna choc w tym momencie wydaje mi sie za cooling nie ma jej na stanie magazynowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Raven ma dość nietypową konstrukcję (śledzie i wyjścia od mobo na górze a nie z tyłu). Jeżeli jesteś fanem standardowych rozwiązań, to z tych obudów, co podałeś, najlepszy będzie Define R3 XL. Spójrz jeszcze może na Xigmatek Elysium, też ciekawa buda. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Zaraz sprawdze tego Xigmateka. Jeszcze jedno szybkie pytanko, ktora z tych wymienionych do tej pory "pudelek" charakteryzuje sie wysoka jakoscia wykonania jak i cisza? Bo tak szczerze mowiac takie firmy jak NZXT oraz Fractal Design za wiele mi nie mowia... Spójrz jeszcze może na Xigmatek Elysium, też ciekawa buda. Nie powiem, ciekawa konstrukcja ale niestety tu gdzie mieszkam (uk) wykracza ponad moj budzet o prawie 100zl. Tak czy inaczej dzieki za odp. Edytowane 23 Października 2011 przez hoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) Silverstone to ogólnie taka firma raczej premium. Może nie aż tak jak Lian-Li, ale jednak. Wprawdzie nie miałem żadnej ich budy w łąpie, ale ludzie piszą, że są naprawdę ok. W dodatku Raven przewiew ma bardzo dobry, a i w miarę cichy powinien być jak przestawisz wentylatory na niższe obroty. Fractal XL na pewno będzie cichszy, ale też będzie miał sporo gorszy przewiew. Ludziska ogólnie w miarę chwalą te budy, choć odzywają się pojedyńcze głosy, że by mogły jednak trochę lepiej wykonane być. Tu jednak też nie widziałem i nie dotykałem własnoręcznie, więc mogę jedynie przytaczać opinie innych. Jeszcze ten model jak dla mnie prezentuje się naprawdę fajnie. Edytowane 24 Października 2011 przez ivanov 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...