Skocz do zawartości
hoko

Obudowa pod E-ATX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Prosilbym was o mala pomoc.

Chodzi o nowa bude ktora pomiesci plyte w formacie extended ATX jaka jestAsus Maximus IV Extreme Z.

Kwota do przeznaczenia to jakies 750zl max.

Nie zalezy mi na wygladzie, lecz bardziej na ciszy i dobrym przeplywie powietrza. Dodam jeszcze ze na tej plycie zainstalowany zostanie Noctua NH-D14.

Z gory dzieki wielkie za pomoc i jakiekolwiek wskazowki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raven ma dość nietypową konstrukcję (śledzie i wyjścia od mobo na górze a nie z tyłu). Jeżeli jesteś fanem standardowych rozwiązań, to z tych obudów, co podałeś, najlepszy będzie Define R3 XL. Spójrz jeszcze może na Xigmatek Elysium, też ciekawa buda.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz sprawdze tego Xigmateka. Jeszcze jedno szybkie pytanko, ktora z tych wymienionych do tej pory "pudelek" charakteryzuje sie wysoka jakoscia wykonania jak i cisza? Bo tak szczerze mowiac takie firmy jak NZXT oraz Fractal Design za wiele mi nie mowia...

Spójrz jeszcze może na Xigmatek Elysium, też ciekawa buda.

Nie powiem, ciekawa konstrukcja ale niestety tu gdzie mieszkam (uk) wykracza ponad moj budzet o prawie 100zl. Tak czy inaczej dzieki za odp. Edytowane przez hoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silverstone to ogólnie taka firma raczej premium.

Może nie aż tak jak Lian-Li, ale jednak.

Wprawdzie nie miałem żadnej ich budy w łąpie, ale ludzie piszą, że są naprawdę ok.

W dodatku Raven przewiew ma bardzo dobry, a i w miarę cichy powinien być jak przestawisz wentylatory na niższe obroty.

Fractal XL na pewno będzie cichszy, ale też będzie miał sporo gorszy przewiew.

Ludziska ogólnie w miarę chwalą te budy, choć odzywają się pojedyńcze głosy, że by mogły jednak trochę lepiej wykonane być.

Tu jednak też nie widziałem i nie dotykałem własnoręcznie, więc mogę jedynie przytaczać opinie innych.

Jeszcze ten model jak dla mnie prezentuje się naprawdę fajnie.

Edytowane przez ivanov
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi