ToMo Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Nie wiem gdzie umieścic tego posta ale myśle że to jest dla niego odpowiednie miejsce.... Więc tak ja w temacie potrzebuje schematu zasilacza AT do samochodu ponieważ chciałbym zrobić sobie mp3playera bazowanego na częściach od PC i zamontować go w samochodzie.... Jakby miał ktoś taki schemacik to byłbym bardzo wdzięczny !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Nie wiem czy nie lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zwykły AT i jakąś przetwornicę 12VDC/220VAC 200-250W. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ja pod napięcie 12V podłączę stabilizator 12V (czasem jest ponad 13V w samochodzie) i stabilizator 5V, czyli będę miał równiutkie 12V i 5V, akurat jak w kompie. włąśnie składam taki odtwarzacz CD do mojego Golfika. tak ze 30zł wyjdzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ja pod napięcie 12V podłączę stabilizator 12V (czasem jest ponad 13V w samochodzie) i stabilizator 5V, czyli będę miał równiutkie 12V i 5V, akurat jak w kompie. włąśnie składam taki odtwarzacz CD do mojego Golfika. tak ze 30zł wyjdzie :) Ale on chce zrobić odtwarzacz mp3i chyba będzie do tego potrzebował jakiegoś kompa, a tam już potrzebuje -12 i -5V. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 No właśnie ja chce zrobić taki zasilacz zeby podłaczyć całego kompa. Widziałem cos takigo na zdjeciu ale nie było schematu :? Było to zrobione na stabilizatorach 7812 (7912 nie jestem tego pewien) i 7805 (7905 tego tesh nie jestem pewien) tylko nie wiem czy na napiecie ujemny był na 5 V czy na 12 V byly tam jeszcze 2 kondensatory a na drugim zjeciu jakie znalazłem 3 kondensatory i jakies dwa elementy które nie wiem do czego slużyły ...... Potem zapodam zdjecie........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ToMo > takie coś co opisujesz to może by i można zrobić ale z dodatkowym akumulatorem, inaczej nie ma szans. Jak chcesz z 12V otrzymać 24V (-12 do 12V). Jedynie jakaś przetwornica a następnie stabilizacja lub tak jak Ci napisałem. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Chyba znalazłem :D http://omegamp3.8m.com/power_supply.htm Jest tam rozwiazany problem z -12 V :D Tylko nie wiem gdzie dostane tego MAX787 ........... :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_p Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Pamiętaj o daniu jakiegoś filtra na początku :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 i jeszcze monitor od tego kompa wbuduj w deskę rozdzielczą żeby wizualizacje winampa oglądać :lol: ale ciepełko będziesz miał w zimie. i ładowanie akumulatora po godzinie słuchania :D jak to maluch to zjarasz alternator i monitor zajmie fotel pasażera. ale co to dla prawdziwego melomana :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Oj chyba cały mój projekt padnie :( bo nie wiem skąd wezme MAX 787 patrzyłem w Cyfronice i TME i nie ma :? może na giełdzie w Wawie bym to dostał ale mieszka gdzieś 180 km do stolicy i nie pojade tam po sam układzik.......... Może ktoś zna jakiś sklep gdzie mógłby to dostać ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Też już dość długo myśle o tym samym. Chce to zrobić na Epii. TYlko chyba zainwestuje w gotową przetwornice 12/220V. Na czym chcesz wyświetlać obraz, ja myślałem nad wkomponowaniem w kokpit telewizorka LCD (mam dostęp do niedrogiego ;-) i podpięciem go do wyjścia TV z płyty. Jeszcze tylko dźwiękówke podpiąć do wzmacniacza 6 kanzałowego i mamy Dolby Digital w aucie ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...