860lacov Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Ostatnio coś dziwnego zaczęło się dziać z komputerem szwagra. Monitor podczas włączania systemu przechodzi w stan uśpienia. Sprawdzałem 2 karty graficzne i na obu to samo. Czasem trochę wcześniej, czasem później, ale jednak zawsze. Początkowo myślałem, że to wina monitora lub kabla, ale podłączyłem do innego komputera i wszystko było ok. Zacząłem teraz podejrzewać, że to płyta główna, a w zasadzie port AGP. Czy da się to jakoś sprawdzić? Jedyne co mi przychodzi do głowy to podłączyć wszystkie części do innej płyty głównej, ale nie bardzo mam dostęp do płyt z socket A (płyta to EPOX 8RDA3+) p.s. Piszę w tym dziale bo problem ujawnił się poprzez monitor. Druga kwestia to taka, że dział dotyczący płyt z socket A już prawie umarł śmiercią naturalną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 może tak być że to wina portu, np obudowa jest źle dobrana do płyty głównej, miałem tak, i jak się dokręciło kartę graficzną to rzeczywiście ona po jakimś czasie wysuwała się z portu, tzn sprawdzałeś na kilku kartach graficznych ale z tą samą płytą główną ? (spróbuj nie dokręcać karty graficznej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...