manieq1 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Sprzet jak w podpisie, chlodnica black water 2x120 i mam problem z temp. E8400 def. w idle ok.47*, stress do 58*wg core temp. Sprawdzalem u znajomego na commando i boxowym coolerze intela i temp byly identyczne praktycznie. Cos tu nie gra... Ale sprawdzalem tez E2180 i umnie w idle 32, stress 40* a na boxie z 10-12* wiecej. Wentylatory na 12V, przy 5V kolo 2* roznicy. Blok napewno zalozony dobrze, mocno docisniety, cpu szlifowany. Temp karty w idle kolo 40* na wszystkim. Chlodnica nie wyrabia? Czy macie jakies inne pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Raczej ten procek tak ma, u mnie na bw 2x120, bw silent pump, i mnp prisonie, e8400 def w idlu miał 30c a w stresie 40 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 A jaki blok? Moim zdaniem to normalka dla Wolfdale @4GHz przy podwójnym black waterze. Tak więc nie ma co się martwić. A chłodnica wyrabia, to temperatura sporo poniżej bezpiecznej granicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Supreme LT. Ale takie temp sa na def. Przy 4GHz pod 70 czasem dochodzi w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 żebyś miał porównanie: u mnie na Heatkiller 3.0 LT i chłodnicy Thermochill PA120.3 dokładnie ten sam procek czasem dobija do 65*C, a w obiegu mam jeszcze fullcovera na 4890. Tak więc Twoje wyniki są w granicy normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 To mnie troche uspokoiłeś. Za jakis tydzien bede wymienial weze, i moze chlodnice to zaloze TRUE w miedzyczasie i porownam temperatury. Ale tak czy siak wydawalo mi sie, ze 65-70* na LC to troche sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 największą korzyścią przy LC jest to, że nie ogrzewasz sobie powietrza w budzie (no chyba, że masz chłodnicę na wlocie), dzięki czemu można bez problemu pasywnie chłodzić całem mobo i nie martwić się o temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 To mnie troche uspokoiłeś. Za jakis tydzien bede wymienial weze, i moze chlodnice to zaloze TRUE w miedzyczasie i porownam temperatury. Ale tak czy siak wydawalo mi sie, ze 65-70* na LC to troche sporo. Moim zdaniem mimo wszystko Twoje temperatury są troszkę za wysokie. O ile oczywiście odczyty masz prawidłowe. Dla porównania na moim setupie, takim jak w podpisie, którego nie dotykałem ani nie czyściłem od trzech lat mam niższe tempy. W idlu 37'C a w stresie ok 58'C. Taka różnica (idle/stress) oczywiście spowodowana jest już starą pastą oraz zasyfionym układem. A mimo to lepiej to wygląda u mnie niż u Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 W weekend wrzuce chlodnice 3x120 i zobaczymy. Jak wynajde jakies miejsce w budzie to wloze obie chlodnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Głupi byłem... :D Blok na CPU byl tak zaj**** że mało co przez niego przepływało. Teraz wszystko jest raczej w normie. 4GHz max 60*, i temperatury karty tez znaczaco spadly. I w koncu mam wiry w rezie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...