zbm Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) O to mi właśnie chodzi, że te płyty nigdy do jakiś z górnej półki nie należały i nigdy nie słyszałem żeby ktoś bił na nich rekordy OC to był sprzęt który wkładało się do komputerów z ofer promocyjnych - gazetkowych parametry komputera wysokie a płyta za 150zł większości AsRock czy ECS i ten sprzęt tak naprawdę nigdy nie pracował tak jak powinien... ale cena była dobra i naprawdę dużo się tego sprzedawało. Asus pod 775 robił naprawdę wypasione płyty za..:)..cie stabilne, sprzęt nie do zawieszenia... Edytowane 23 Października 2011 przez zbm 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Pierwsza dobra płyta Asrock to ASRock K8 939Dual-SATA2 ULi M1695. Była to chyba jedyna płyta na tym chipie, pełne agp x8, pełne pci-e x16. Beż żadnych mostków, cudów. Robiła HTT pod 400MHz. Potem była seria płyt pod am2+, am3. Pod procesory intela pierwszą dobrą płytą była chyba P67 pro3. Piszę z głowy, mogło mi coś umknąć. (...) Na szczęście masz wolny wybór, mnie też namawiano na asrock na P67, przytoczone parę testó, gdzie faktycznie płyta oferowała niezłą wydajność, ale ostatecznie wziąłem Asus P8Z68 Deluxe i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki. Co do o/c na Asrosku to spokojnie osiągniesz 4.5Ghz. Tu jest istota sprawy. Jak dla kogoś nie jest problemem dołożyć kilkaset zł, może brać co mu się podoba. Jeśli jednak za porównywalną płytę do p67 pro3 (sekcja zasilania, jej chłodzenie, gadżety jak przyciski reset, power, clear cmos) trzeba dopłacić u konkurencji 300zł to nie ma dziwne, że popularna jest ta płyta. Do tego dochodzą potwierdzone na forum możliwości OC i mamy co mamy. Gdyby naprawdę interesowała Cię ta płyta a nie trolowanie po forum, pierwsze kroki skierował byś tu Wszystko o ASRock P67/Z68 s.1155 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Nie ma już dzisiaj wielu uznanych producentów płyt. Pozostali są albo drodzy albo nie wszystko im się udaje. Jeden producent uparcie tkwi przy BIOS'ie gdy inni mają dawno uEFI, inny nie ma dystrybucji w PL. Wystarczy wspomnieć, użytkownicy tego forum miewali problemy z ich płytami, pisali do supportu Asrocka i dostawali betę biosu, który ten błąd naprawiał. Nie każdy producent ma takie podejście. Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Klaus 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 ZBM twój przypadek potwierdza tylko że w serwisach pracują w wielu przypadkach ludzie nie mający pojęcia o komputerach :lol2: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbm Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) ZBM twój przypadek potwierdza tylko że w serwisach pracują w wielu przypadkach ludzie nie mający pojęcia o komputerach :lol2: Nie bede zaprzeczał co do serwisów... wskocz w google wpisz " AsRock problem "szukaj informacji z lat 2002-2008 POCZYTAJ SOBIE bo chyba masz 20 lat i nie wiesz nic o historii tej Firmy i generalnie płyt głównych...AsRocka stworzył Asus i były to płyty dla niższego sektora budżetowego i nigdy cudem techniki nie były... Jedyna bardzo fajna płyta jaka im wyszła w latach 2005-2006 to ta na ULi o której kolega wyzej napisał i została szybko wycofana bo robiła furore i tez była tania jak barszcz ok 200zł Co do kondensatorów lutuje je stale...mozna wpisać sobie w allegro asrock i popatrzec w uszkodzonych... kiedys była tego masa. "ZBM twój przypadek potwierdza tylko że w serwisach pracują w wielu przypadkach ludzie nie mający pojęcia o komputerach" Na forum tez można spotkać chwalipięty co tylko dużo piszą, bo gdzieś coś przeczytały lub usłyszały i widziały jakieś testy a z daną rzeczą nigdy nie miały nic wspólnego... to właśnie potwierdza twój przypadek... Ja miałem tych płyt w ręku ze sto jak nie lepiej...u mnie w boksie leży chyba z parenaście martwych z których regularnie coś odzyskuje... Nie twierdzę, że nowe płyty AsRocka są złe nie miałem ich w ręku więc się nie wypowiadam i proszę o opinię osoby które naprawdę mają je u siebie w kompach. Edytowane 24 Października 2011 przez zbm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Pod procesory intela pierwszą dobrą płytą była chyba P67 pro3. Na X58 też mial chyba dobre konstrukcje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) ble ble ble Primo mam P67 Pro3 b3 z Asrocka Secundo miałem jeszcze 4CoreDual-VSTA też pamiętna płytka z Asrocka To całe moje doświadczenie z płytami Asrocka. Miałem MSI, Gigabyta, Asusa....gdybym jednak słuchał takich heretyków jak ty nigdy w życiu nie kupiłbym Asrocka! Na szczęście swój rozum mam, wiem co jest polecane, a co nie, dzięki czemu kupuje zawsze produkt który spełni 100% moich oczekiwań i nie podziurawi kieszeni (na mobo nie wydałem nigdy więcej niż 550zł) a zwisa mi jakiej firmy ta płyta jest. Jeśli ma to co potrzebuje i mnie na nią stać to kupuje. Kierowanie się mitami, czy upodobaniami, czy też doświadczeniem jednostkowym jest GŁUPOTĄ. Miałem gigabyte, który sprawiał problemy. Tzn że firma be? Nie, jeśli kiedyś przy zakupie kolejnego kompa, okaże się że ta firma oferuje to czego potrzebuje w odpowiedniej cenie to jej płytę zakupie! Już lepszy jest dla mnie argument: Nie kupie tej płyty bo jest zielona/niebieska/czarna, gdy ktoś robi moda, ma okno itd. Kwestie estetyczne, to poważniejszy argument niż; TO PŁYTA ASROCKA bo gwarantuje ci że w momencie usunięcia loga/oznaczeń itd gdyby ktoś podrzucił kilka płyt z tego samego segmentu różnych firm nikt by nie zauważył różnicy (pomijam kwestie OC). To nie te czasy gdy Gainward w GS dawał lepsze podzespoły, gdy tańsze firmy dawały gorsze kondensatorki itd.... zgadzam się że kiedyś Asrock faktycznie miał złe opinie. Dziś jednak, nie jest to żaden odpad od Asusa..jeno firma oferująca dobre produkty czy ci się to podoba czy nie. ps. Kupowałem w Gliwicach w Prolinie i52500k, przede mna koleś kupował tez tego proca i chciał właśnie p67 pro3 b3 z Asrocka. Sprzedawca wcisnął mu jednak MSI -U nas w sklepie wszyscy mają MSI, Asrocka nie polecam.... Tia nie ma to jak rzeczowa argumentacja. Ja mobo kupiłem w innym sklepie (tansza) aczykolwiek troszkę żałuje, bo fajnie by się z takim ograniczonym sprzedawcą podyskutowało gdyby mi próbował wyperswadować Asrocka :-P Edytowane 24 Października 2011 przez HeatheN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Mnie też dziwi nagłe zainteresowanie Asrockami. Przeglądam od paru tygodni forum z myślą złożenia nowego zestawu i nie mogę się nadziwić że wszyscy chwalą P63 Pro3. Kiedyś Asrock to był największy dziad pchany do niskobudżetowych zestawów. Nie wiem może od tego czasu coś się zmieniło, nie mniej jednak niesmak pozostał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUn4seen Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Robiłem na serwisie(...)Na wiesi to ludziów mówić nie uczą, a? Dwa tygodnie temu kupiłem Asrocka p67 pro3 + 2500k dla narzeczonej. W skrócie: okazało się że osiąga ponad 100MHz więcej niż mój Gene-Z przy tym samym napięciu, i, jako bonus, cewki nie piszczą w stresie. Efektem jest to, że dołączam do zadowolonych użytkowników ASrocka, a narzeczona musi żyć z ćwierkającą płytą. Mitologia o superawaryjnych budżetowych płytach bierze się głównie z braku pomyślunku, w rzeczywistości jest dokładnie odwrotnie. Budżetowe płyty (te naprawdę budżetowe, nie "tanie dla entuzjastów") są prawie nieśmiertelne, tyle że jest ich na rynku xx razy więcej niż tych drogich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbm Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Na wiesi to ludziów mówić nie uczą, a? No proszę jaka mądra wyuczona w wielkim mieście głowa. Może zostniesz moderatorem na forum i będziesz byki poprawiał w postach?? A może zotaniesz nauczycielem J.Polskiego? hmm...?? Normalnie, normalnie na tym forum nie można porozmawiać bo ludzie za język łapią... Dziękuje temat do zamknięcia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...