Skocz do zawartości
860lacov

Trzaski w centralnym głośniku podczas grania - Asrock p67 Pro3

Rekomendowane odpowiedzi

Komputer złożyłem w wakacje. Od samego początku miałem problem z trzaskami w centralnym głośniku. Nie chcąc oddawać płyty do naprawy przełączyłem głośnik centralny na dwa przednie i olałem sprawę.

Założyłem, że to wina mobo, a nie samych głośników gdyż wcześniej bezproblemowo pracowały z audigy 2 zs z laptopa.

Ostatnio reinstalowałem system i jak się okazało trzasków nie było. Przeszedłem kilka misji w Medal of Honor i wszystko było cacy.

Dziś zainstalowałem grę Brink. Po włączeniu okazało się, że w centralnym głośniku znów słychać trzaski. Nie są one ciągłe, ale jednak je słychać.

Sterowniki mam najnowsze jakie Asrock wypuścił.

Orientujecie się może co jest przyczyną problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie odkopać temat.

Po reinstalacji systemu i wgraniu najnowszych sterowników dalej słychać trzaski w centralnym głośniku. Po zamianie kabli trzaski przenoszą się na inne głośniki więc chyba innej możliwości niż uszkodzenie karty dźwiękowej nie ma.

Możecie mi polecić jakiś zamiennik? Głośniki bez rewelacji więc nie chcę pchać się w jakieś niepotrzebne koszta, zwłaszcza, że system audio raczej w najbliższej przyszłości się nie zmieni.

Chwilę poszukałem i w oko wpadła mi Asus Xonar DG. Może być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi