kakashi10 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) Witam, w sobotę kupiłem nowy komputer. FX-8150,ASUS Sabertooth 990FX, dysk 1tb Segate 32mb, Radeon Msi 6970R,zasilacz OCZ fatal1ty 750w. Problem jest następujący: Wgrałem Windowsa , wszystko hulało mogłem wgrać wszystkie aktualizacje itd. Pierwszy raz kiedy windows mi się wysypał było to podczas grania , nagły restart i 2 opcje do wyboru, uruchom normalnie albo napraw. 1 i 2 opcja nic nie dała system cały czas się resetował. Zrobiłem format za 5-6 razem dało radę, ponieważ na etapie ,,kończenie instalacji" resetował mi się non stop. Gdy udało mi się wgrać na nowo winka wgrałem wszystko jak trzeba, dałem opcję defragmentuj dysk i znów windows padł i to samo zaczęło się dziać.(Nie mogłem nawet wejść w awaryjny). Stąd moje pytanie. Co się dzieję , Czego to wina, Jak można to naprawić??? Dodam acz nie wiem czy to ważne ,że płyta ma bios Beta wgrany, mógłbym wgrać starszy ale nie wiem czy to tego wina i czy fx-a by mi znalazło. Edytowane 24 Października 2011 przez kakashi10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Sabertooth nie ma oficjalnego wsparcia nadal tak swoją drogą. System oryginalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakashi10 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 tzn nie jestem pewien na stronie asusa są tylko 2 biosy w finalnej wersji i 1 właśnie ten beta . Windows oryg ,korzystałem z niego w poprzednim komputerze. Dziwną sprawą było też (nie wiem może tak jest) ,że jak miałem np. Ustawione w karcie graf rozdzielczość 1650x1020 to czasem podczas uruchamiania pojawiał mi się off mode ,żebym zmienił właśnie na tą opytmalną rozdzielczość. Aktualizacje do grafy miałem najnowsze więc nie wiem czemu tak się działo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan1987 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 sprawdź sprzęt jakimś programem diagnostycznym, zacznij od memtestu, później hdtune, jeżeli to nie pomoże pomyśl nad aktualizacją biosu. Powinno pomóc ewentualnie oddaj do serwisu, tam gdzie kupowałeś kompa, możliwe, że coś jest nie tak ze sprzętem, nawet nowy może być przecież uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...