Skocz do zawartości
yoshik

Asus GTX580 + PSU Seasonic M12II

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w przypływie miłej premii pokusiłem się na Asus'a 580-tke. Jedyny babol jaki strzeliłem to nie sprawdziłem zasilacza, a dokładnie Seasonic M12II, byłem na 100% pewien ,że ma 2x8pin a tu klops 6+8. Da się to pod ww zasilacz podłączyć, w pudełku z kartą jest przejściówka 2x6pin na 8pin ale nie jestem pewien czy wystarczy wpiąć 6pin do niej czy też dwa są potrzebne. Wujek Google coś nie chce pomóc albo nie mogę znaleźć.

Troszkę lipnie jeśli znowu bym musiał zasilacz wymieniać.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2x6 na 8. Albo ciągnąć z wolnej linii molexów/SATA.

2x6 i tak zostawia mnie z jednym pustym zlaczem 8pin, zostaje mi Molex/sata.

Cos takiego ? Molex Power to PCI Express 2.0 - 8-Pin Cable - 12" - Sleeved Products Model: MOLEX-PCIE2-12 [MOLEX-PCIE2-8] : Performance-PCs.com, ... sleeve it and they will come

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz do karty wtyczki 6pin i 8pin, będzie działać, dodatkowe 2 piny to tylko masa.

Edycja

przejrzałem kilkanaście kart GTX580 różnych producentów, większość ma zasilanie 6+8 pin.

Masz tego Asusa z 3-slotowym chłodzeniem?

Edytowane przez Chemik4
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz do karty wtyczki 6pin i 8pin, będzie działać, dodatkowe 2 piny to tylko masa.

Edycja

przejrzałem kilkanaście kart GTX580 różnych producentów, większość ma zasilanie 6+8 pin.

Masz tego Asusa z 3-slotowym chłodzeniem?

Tak, DCII.

Zobacze co z tego wyjdzie, w razie cargo wysle rachunek do Ciebie.

Dziwna sprawa ,ze w okolicy nigdzie nie ma tej przekletej przejsciowki, tylko eBay i HK zostaje.

Edyta:

Niestety, przy 6+8 nie pójdzie. Przejściówka zamówiona, zostaje tylko czekanie.

Edytowane przez yoshik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi