Korkodyl Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Mam od całkiem niedawna komputerek z ta płytą i wszystko było ok do dziś kiedy to bios po prostu zwariował. Najpierw w windzie pokazały się "krzaki" i po resecie już nie odpalił. Po wejściu do biosa tam wszystko jest poprzekręcane :-| Niezrozumiałe słowa, jakies liczby - generalnie zupełnie nie wiadomo co i jak. Przywracałem ustawienia fabryczne, czyściłem cmos i nic :( Ciągle to samo. Płyta ma dual bios ale z czym to się je to ja nie wiem. Macie jakiś pomysł czy zostaje tylko gwarancja a tego wolałbym uniknąć bo trzeba będzie kompa wysyłać... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Ale komputer wchodzi do Windows, tak? Spróbuj z inną kartą graficzną (może być nawet stary Virge na PCI). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Ale komputer wchodzi do Windows, tak? Spróbuj z inną kartą graficzną (może być nawet stary Virge na PCI). Windows 7 sie nie odpala - idzie, idzie i na koniec niebieski ekran. Udało mi się uruchomić windows XP i z tego poziomu ponownie wgrać najnowszy bios i nic to nie dało. Niestety nie mam innej karty żeby sprawdzić ale czy to właśnie grafika może być powodem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Wymień baterię potrzymującą CMOS, albo jak masz czym, przynajmniej sprawdź, czy trzyma napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Windows 7 sie nie odpala - idzie, idzie i na koniec niebieski ekran. Udało mi się uruchomić windows XP i z tego poziomu ponownie wgrać najnowszy bios i nic to nie dało. Niestety nie mam innej karty żeby sprawdzić ale czy to właśnie grafika może być powodem? Generalnie to fonty, które używa BIOS (Setup) siedzą właśnie w BIOS-ie karty graficznej. Piszesz, że czcionki są pozamienianie, więc zacząłbym od sprawdzenia z inną kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Generalnie to fonty, które używa BIOS (Setup) siedzą właśnie w BIOS-ie karty graficznej. Piszesz, że czcionki są pozamienianie, więc zacząłbym od sprawdzenia z inną kartą. Tak wygląda bios... system się odpala tylko jak nie są zainstalowane sterowniki grafiki wiec chyba jednak karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodnyjs Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Karta padła i artami sypie w 3d. Jak rusza w trybie VGA,to śmiga-jak łapnie stery,to BSOD :D Po podgrzaniu natomiast artami sypie nawet w BIOS'ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 Proste... przegrzanie i wystarczyloby zrobic reballing BGA... pomogloby... mam znajopmego co robi takie naprawy po 30zl na poczekaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...