brolly666 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Procesor: AMD Phenom II 965 (Może kiedyś wymienię na nowszą rewizje Buldożera) Płyta główna: Gigabyte GA-990FXA-UD3 s.AM3+ Ram: Patriot AMD Black II DDR3 Dual Chanel 2x4GB 1600 9-9-9-24 Karta graficzna: Asus Radeon HD 6870 DirectCU Zasilacz: Enermax 520W 82+ Mam zamiar kupić taką konfiguracje, co o niej myślicie? Sprzęt ma służyć głównie do neta i sporadycznego grania bo od tego mam konsole jednak muszę się przygotować na Diablo 3. Dodam,że grafikę i zasilacz już posiadam. Edytowane 26 Października 2011 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrii Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Nie ma sensu dopłacać do proca z wyższym zegarem lepiej kup phenoma ii 955 i go podkreć. Jak to ma być komp do gier to wystarczy 2x4gb goodram 1333mhz bo różnicy i tak nie odczujesz. za te 100 złotych możesz kupic lepsze chłodzenie do proca by go podkrecić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Budżet spokojnie pozwala iść w i5 i to jest najlepsze wyjście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Dokładnie. Warto dołożyć do i5, bo obecnie z tej półki cenowo/wydajnościowej to najbardziej opłacalny wybór. Dysk twardy masz jakiś ? Jak nie to warto poczekać z jego kupnem, gdyż ceny horrendalnie poszły w górę. I mogą się unormować dopiero za jakiś czas. Ogólnie listopad-grudzień to nie najlepszy okres na modernizacje, gdyż ceny i tak idą w górę. Nie tylko dysków twardych, które są spowodowane innymi czynnikami. Edytowane 26 Października 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Zastanawiałem się na i5, jednak mam nadzieję, że nowa rewizja Buldożera pokarze pazur i wtedy zmienił bym na niego bez zmiany platformy. Dysk twardy mam, jednak planuję zakup jakiegoś chociaż 100gb w SSD sata3 pod sam system. Zdaję sobie sprawę, że pora na kupno nowego sprzętu jest kiepska, ale no cóż muszę coś kupić początkiem listopada... A i jeszcze takie pytanko, zasilacz da rade? Edytowane 26 Października 2011 przez brolly666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Nazwij temat po ludzku. Zasilacz da radę. Zastanawiałem się na i5, jednak mam nadzieję, że nowa rewizja Buldożera pokarze pazur i wtedy zmienił bym na niego bez zmiany platformy. Masz Ciekawe podejście do sprawy. Możesz mieć wydajność teraz kupując i5. Ty wybierasz opcję wydajność kiedyś, być może nigdy. Równie dobrze może się okazać, że następca Faildożera nie będzie na am3+ tylko nową podstawkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...