Skocz do zawartości
nietzsche_88

przyszłościowa płyta

Rekomendowane odpowiedzi

Do procka na Sandy bridge+Radeon 6850(Najbardziej energooszczędna karta w tym przedziale cenowym) wystarczy markowe 350w,ten carbon mimo iż nie jest najlepszej jakości(stosunkowo mała moc na linii v12) to uciągnie zestaw w stylu i3 2100+6850 właśnie.Jeżeli jeszcze nie masz tego zasilacza to zmień koncepcję bo można znaleźć lepszy za takie pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do procka na Sandy bridge+Radeon 6850(Najbardziej energooszczędna karta w tym przedziale cenowym) wystarczy markowe 350w,ten carbon mimo iż nie jest najlepszej jakości(stosunkowo mała moc na linii v12) to uciągnie zestaw w stylu i3 2100+6850 właśnie.Jeżeli jeszcze nie masz tego zasilacza to zmień koncepcję bo można znaleźć lepszy za takie pieniądze.

chodzi o to że już go mam , ale i tak nosiłem się z zamiarem zmiany bo wiem że Modecom to nie najlepsza firma

myślałem o StealthXstream 600W - z zaznaczeniem iż chciałbym aby zasilacz posłużył dłużej i pociągnął lepsze procki i grafikę w miarę zmian w przyszłości ( np. core i5 i7 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

StealthXStream jest nieopłacalny, lepiej weź XFX Core 550W. Zestaw z takim i3 oraz Radeonem HD6850 będzie ciągnął z gniazdka pod obciążeniem maksymalnie 300W, XFX Core 550W ma 528W na linii +12 V, a więc masz jeszcze duży zapas.

Moim zdaniem jak narazie lepiej jest jednak pozostać przy tym Carbonie, powinien dać sobie radę z i3 oraz HD6850 nie stwarzając problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

StealthXStream jest nieopłacalny, lepiej weź XFX Core 550W. Zestaw z takim i3 oraz Radeonem HD6850 będzie ciągnął z gniazdka pod obciążeniem maksymalnie 300W, XFX Core 550W ma 528W na linii +12 V, a więc masz jeszcze duży zapas.

Moim zdaniem jak narazie lepiej jest jednak pozostać przy tym Carbonie, powinien dać sobie radę z i3 oraz HD6850 nie stwarzając problemów.

czy na dzień dzisiejszy opłacało by się zakupić HD 5850 Saphire - nową za 400 zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja własnie kupiłem Asrock Pro 3 P67 + Core i3 - najbardziej opłacalny zestaw na dzień dzisiejszy z możliwością upgrade do Core i5, ma SATA III, USB3.0, więc przyszłościowe niby. P67 ma jeszcze jedną zaletę - z 3 typów chipsetów pod SB tutaj wymienionych, ma największa przepustowość pamięci "efektywnie", w testach.

BlackMachine, wątpię aby cały taki zestaw zjadł więcej niż 230W.

5850 używane jest wydajniejsze od 6850, ale jak kupisz gigabyte 6850 OC za 599 zł z wysyłką, masz 3 letnią gwarę i ultra ciche chłodzenie + jeszcze małe miejsce na OC - a to ważniejsze niż moc z używanego, wypompowanego w koparce btc 5850, który da Ci 7% więcej wydajności

Edytowane przez qhash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja własnie kupiłem Asrock Pro 3 P67 + Core i3 - najbardziej opłacalny zestaw na dzień dzisiejszy z możliwością upgrade do Core i5, ma SATA III, USB3.0, więc przyszłościowe niby. P67 ma jeszcze jedną zaletę - z 3 typów chipsetów pod SB tutaj wymienionych, ma największa przepustowość pamięci "efektywnie", w testach.

BlackMachine, wątpię aby cały taki zestaw zjadł więcej niż 230W.

5850 używane jest wydajniejsze od 6850, ale jak kupisz gigabyte 6860 OC za 599 zł z wysyłką, masz 3 letnią gwarę i ultra ciche chłodzenie + jeszcze małe miejsce na OC - a to ważniejsze niż moc z używanego, wypompowanego w koparce btc 5850, który da Ci 7% więcej wydajności

karta ma być NOWA - nie używana więc chyba bardziej się opłaca za 200zł mniej mieć kartę o takich samych wartościach ??

p.s. istnieje Radeon 6860 ??

Edytowane przez nietzsche_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo interesująca oferta, żeby się nie okazało, że nie będziesz miał ani kasy ani karty potem. Te karty używane chodzą na allegro po 550zł, Tobie natomiast ktoś chce nówkę sprzedać za 400zł. Ja w cuda nie wierzę.

Odpowiedź brzmi: warto kupić nową HD5850 za 400zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo interesująca oferta, żeby się nie okazało, że nie będziesz miał ani kasy ani karty potem. Te karty używane chodzą na allegro po 550zł, Tobie natomiast ktoś chce nówkę sprzedać za 400zł. Ja w cuda nie wierzę.

Odpowiedź brzmi: warto kupić nową HD5850 za 400zł.

no a jak to jest z tym poborem mocy - czy wszystkie 5850 mają dwa wejścia pod zasiłkę ??

i jak to się ma do poboru mocy ?? -tzn czy ciągnie jak kombajn , czy tak jak 6850 np.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja zapytam dlaczego zadajesz głupie pytania. Nie odpowiadaj.

sandy bridge szybkość pamięci - Szukaj w Google

Przypominam, że to jest forum na nie czat. Zdania rozpoczynamy duża literą.

Jeśli google zwraca odpowiedź na zadane pytanie w czasie poniżej 1s, to wygodnej jest tam zapytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja zapytam dlaczego zadajesz głupie pytania. Nie odpowiadaj.

sandy bridge szybkość pamięci - Szukaj w Google

Przypominam, że to jest forum na nie czat. Zdania rozpoczynamy duża literą.

Jeśli google zwraca odpowiedź na zadane pytanie w czasie poniżej 1s, to wygodnej jest tam zapytać.

Ja myślę że to forum

więc i lakoniczne wypowiedzi nie powinny mieć miejsca <_<

a tak w ogóle to Modecom Carbon wytrzyma jeszcze na procki typu i5 i7 ??

i jeszcze grafiki jak HD 6870 czy GTX 560ti ?

Edytowane przez nietzsche_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi