Raf02 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Witam mam pytanie posiadam kartę grafiki GTX 550 ti i mam pytanie chodzi mi szczególnie o FPS jak wł Grę to mi pokazuje 60FPS czyli dobrze zaczynam grac spada do 25-30 tak ma być czy coś jest nie tak z kartą proszę o odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Jaka gra? Jaki komputer? Co to za pytanie? :mur: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf02 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 prawie w wszystkich grach np : Wiedźmin 2 Crysis 2 a kompa mam AMD Phenom II x4 850 3,30 ghz ram 8gb karta GTX 550 TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Jest to całkowicie normalne. Po włączeniu gry procesor graficzny obciążony jest tylko w minimalnym stopniu menu gry i ewentualnymi grafikami latającymi w tle stąd pokazuje 60 FPS ograniczone przez synchronizację pionową (tak mógłby pokazywać i 160 tylko po co). Natomiast po włączeniu rozgrywki karta zaczyna pracować i oczywiście liczba klatek spada, bo wyrenderowanie jednej klatki jest znacznie trudniejsze. Jeśli jednak pytasz o to czy to normalne, że spada do 25-30 to już odpowiedzieć się nie da, bo to kwestia gry, rozdzielczości i detali. GTX na pewno demonem nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf02 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Czyli wszystko jest ok ?? bo myślałem ze karta nie wyrabia albo coś takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Liczba 25 FPS to poniżej progu płynności, a więc w tym kontekście karta lub procesor rzeczywiście nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf02 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 a czym może być spowodowane?? napisałem w/w jaki mam komputer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Karta ma taką wydajność, a nie inną i tyle. Jeśli nie ma płynności to masz dwie drogi : zmienić CPU/GPU lub zmniejszyć rozdzielczość/detale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf02 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 ale gram w gry na full detalach rozdz 1920x1080 i chodzi mi wszystko jak najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 To widać trafiłeś na taką grę, która już stwarza problemy dla Twojego komputera. GTX 550 Ti to nie jest specjalnie mocna karta, podobnie jak Twój procesor. Jak wspominał Prolog, musisz zmniejszyć detale i ewentualnie rozdzielczość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 ale gram w gry na full detalach rozdz 1920x1080 i chodzi mi wszystko jak najlepiej. Skoro nie czujesz spadku do 25 FPS to nie wiem w czym problem. Skoro działa tak jak chcesz to git ;) Przy czym gdyby 550 Ti wystarczał do max detali w 1080p to nie produkowano by 560'tki, 560'5ki Titanium, 570'tki i 580'tki oraz GTX'a 590 tak więc pewnie piszesz o simsach :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Prawie się popłakałem czytając ten wątek ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...