boratsc Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Witam Mam pewien problem nad którym się wcześniej nie zastanowiłem do końca, i teraz jest problem :D Mianowicie, zamówiłem sobie konsole Ps3 w ofercie z Playa (przedłużenie umowy), właścicielem jest mój ojciec, ale problem polega na tym, że on pracuje w delegacji od poniedziałku do piątku a ostatnio nawet do soboty, jako, że paczka miała być "nie wiadomo kiedy dokładnie" to zaryzykowałem i zamówiłem z 1,5 tygodnia temu, dzisiaj dostaje sms'a, że paczka jest już w drodze i nie wiem co zrobić po pewnie kurier raczej bez notarialnego poświadczenia podpisu pod pełnomocnictwem mi paczki nie wyda, więc pytanie brzmi: czy jak koleś z paczką przyjedzie to będzie taka możliwość, że np. za moją dopłatą przywiozą mi tą paczkę 1 listopada? bo wtedy na pewno mój tata będzie, potem nie wiadomo, możliwe, że dopiero za 2 tygodnie. Ma ktoś jakieś doświadczenia w takich sprawach? Niby na stronie DPD jest możliwość odbierania przesyłki w niedziele i święta, ale nie znalazłem żadnej opinii czy to zadziała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 (edytowane) Jeśli nie uzyskasz informacji na forum skontaktuj się DPD Polska - przesyłki kurierskie, serwis miejski, krajowy, miedzynarodowy, usługi logistyczne lub odbierz w sobotę do 18 w oddziale. Jeśłi kurier ma tylko paczkę to myślę, że wyda. Jeśli ma też umowę do podpisania, będzie wymagał właściwej osoby. Edytowane 28 Października 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 W przypadku sieci komórkowych wymagany jest dowód i podpis osoby zwierającej z nimi umowę. To samo tyczy się w przypadku kuriera, który dostarcza telefon (lub w tym przypadku konsolę) w raz z umową. Paczki Ci nie wyda jak umowa jest na ojca. Nie wiem jak jest w Play'u, ale podejrzewam że jak w Plusie. Czyli nic nie zalatwisz/odbierzesz za kogoś. Wiem, bo chciałem odebrać duplikat karty SIM mojej siostry, ktora jest obecnie za granicą i powierzyła mi swój telefon wraz z numerem na abonament w plusie. Zapodziałem kartę Sim i próba odzyskania repliki nawet za jej pisemną zgodą (polecony) nic nie dał. Jedna babka w obsłudze była wręcz chamska, więc ja tez nie byłem specjalnie miły. Oczywiście jak spotkasz kuriera w poniedziałek to może uda Ci sie jakoś dogadać, ale wątpię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...