Lazi Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Witam, Sprzęt to Acer 9305, któremu przy zakupie (2006r.), została dołączona licencja Visty. Niestety, model ten nie jest już wspierany przez sterowniki dla Windows 7. Fakt faktem, jedno z drugim jest kompatybilne, jednakże nie wszystko - mianowicie zależy mi na pełnym korzystaniu z touchpad'a oraz czytniku kart. Niestety sterowniki z Visty nie działają w pełni - to znaczy, zostały zainstalowane, jednakże ani touchpad, ani czytnik kart nie działają. Przejdźmy do sedna: istnieje możliwość zaktualizowania Visty do "Siódemki". Pytanie teraz, czy w pełni skonfigurowany laptop pod Vistę, przeniesie sterowniki touchpad'a i czytnika kart do "Siódemki"? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Przejdźmy do sedna: istnieje możliwość zaktualizowania Visty do "Siódemki". Pytanie teraz, czy w pełni skonfigurowany laptop pod Vistę, przeniesie sterowniki touchpad'a i czytnika kart do "Siódemki"? Pozdrawiam. Ale co ma przenieść? Sam pisałeś, że sterowniki nie działają pod vistą? Poza tym, chodzi Ci o upgrade zainstalowanej visty do 7? Udaje się może w 30% przypadków, lepiej od podstaw 7 zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazi Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Nie, właśnie pod Vistą wszystko pięknie hula, jednakże pod Windows 7 nie działa już pełni touchpad i czytnik kart. Plan jest taki: instaluję Vistę, wszystkie sterowniki i upgrade'uję do "Siódemki". Wielka zagadka, czy zadziała touchpad i czytnik kart... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 IMHO nie zadziała. Skąd te sterowniki, ze strony producenta? Próbowałeś w 7 zaciągnąć z autoupdate? Nie wiem, jak w acerze, ale większość touhpadów to sytnaptic, czytniki kart to ricoh albo texas instruments. 7 powinna je sama znaleźć, a jak nie, szukaj na stronie producentów podzespołu, a nie laptopa. Na viście sprawdź w jakimś evereście kto to wyprodukował. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba_Fan Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Miałem kiedyś podobny przypadek tylko że z Visty na XP producent nie udostępniał sterowników, na szczęście znalazłem inny model, który miał podobne podzespoły a był wspierany przez producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazi Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 @Dijkstra Dziękuję za pomoc. Sterownik dla touchpad'a pobrany ze strony Synaptics (kurczę, że też wcześniej sam na to nie wpadłem), a czytnik kart został zainstalowany przez update'a "Siódemki". Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...