Skocz do zawartości
Chomik47

Wasze plany wakacyjne

Gdzie zamierzasz spedzic wakacje?  

97 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie zamierzasz spedzic wakacje?

• W gorach
      15
    • Nad morzem
      23
    • Na wsi
      7
    • W miescie
      4
    • W domu
      12
    • Za granica
      41
    • Nie wyjezdzam, bo sie ucze/pracuje
      22
    • Inne plany
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Halo

...odkopuje, bo jak nigdy zaczynamy jzu myslec nad wczasami.

Szukamy domku dla 10-14 osob, niedaleko Gdyni tak zeby wszczelic sie w 4-6lipiec. Jakie miejscowosci polecacie? Macie jakies sprawdzone miejscowey?? Gdzie szukac ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczął bym od Google i szukania ofert. Właściciele domków często mają własne strony wraz z opisem i zdjęciami. Tak znalazłem rok temu domek w Boszkowie za ok 800 zł za 10 dni wraz z wyposażeniem i łazienką. Jeden duży pokój na dole + 3 dwuosobowe na górze. Nad Jeziorem (ok 100 metrów do plaży).

Jak się poszuka to można samemu coś znaleźć zanim inni Cię uprzedzą i zarezerwują miejsca . Ogólnie niektórzy właściciele bywają zdesperowani i można naprawdę tanio wybrać coś dla siebie. ;)

Może coś tu

http://www.kwatery.prywatne.nadmorzem.net/

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od kilku miesięcy ZBIERAM na wypad do Japonii, będą to moje pierwsze konkretne wakacje.

zazdroszczę tym którzy jak wyyzy mieszkają nad morzem, każdego lata bez zbędnych wydatków mają wakacje na miejscu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HiS mi się wydaje, że ci co mieszkają nad morzem nie cieszą się z wakacji nad morzem tak jak ty czy ja którzy mieszkają w miastach daleko od wody i woleliby na wakacje odjechać od domu;p ale to tylko przypuszczenia ;]

Napisz coś więcej o swoim wypadzie do Japonii, pls. Ja zafascynowałem się ich językiem, uwielbiam anime no i niektóre tamtejsze dziewczyny mi się bardzo podobają. Marzę żeby wyjechać do Japonii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja do Chin ;) Wlasnie czekam na potwierdzenie zamowienia biletow :) Jak ktos byl i ma jakies "hinty", to zapraszam do podzielenia sie informacjami.

ps. Wyjazd tzw. "na pale". Dobrze, ze znajoma zna troche chinski ;)

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw na tydzień ze starszymi w okolice Krakowa, pozniej na 2 tygodnie obóz nad morze. W między czasie prawdopodobnie będę pracowął u kupmpla w sklepie komputerowym.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jadę na 2tyg na jakiś obóz do Bułgarii, najlepiej Złote Piaski ;] i chce na 2 tyg jechać z kumplem do jego ciotki w Anglii pracować u niej na zmywaku za 300poundsów tygodniowo ;] ale to jeszcze muszę owego kumpla namówić na przygodę jego życia :D:D a resztę wakacji to balować po znajomych i zapomnieć słowa "szkoła"!!

a co do tych którzy chcą jechać do Azji, to proponuje się dowiedzieć apropo szczepień itp. Znajoma mamy pojechała na wycieczke po Azji i złapała jakieś syfy, cała w krostach, bąblach itp wróciła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prace mam stala, wiec to beda typowe wczasy. Moze nie tak typowe bo zamiast odoczywania - ciagle imprezowanie. Najwiekszym wyszawniem jest dograc termin dla 10-15 osob, tak aby wsyzstkim spasowalo. Nie mam pojecia jak to zorbimy, ale musi sie udac. Alternatywa ma byc wyjazd na ktoras z Chorwackich wysepek, gdzie napewno wstrzelimy sie w piekna pogode - w Polsce raczej jest loteria.

Mieszkam ok 30km od Wisły/Ustornia troche dalej Szczyrk/Żywiec/Korbielow i nie wyobrazam tam sobie wczasow dluzszych niz weekend. Nie ma to jak piasek, woda i sloneczko ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Boże Ciało - wypad na kilka dni na rowery.

W wakacje - drugi etap nauki latania na paralotni.

W październiku - Prypeć czyli Czarnobyl (jak sie ekipa zbierze :twisted:)

Nie lubię leżeć do góry brzuchem, na urlopie :D

Edytowane przez Gustaf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie jedz niczego co tam rośnie na drzewach :lol: A tak całkiem serio to dość oryginalne miejsce wybrałeś ;) Co do spędzania nad polskim morzem to prawda ,że jest drogo. Dlatego myślałem też o Grecji ,bo zawsze chciałem tam pojechać i jak reszta znajomych się zdecyduje to chyba się kopsnę w tym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniec marca Majorka lub Teneryfa. Nic dokładnego jeszcze. A w lipcu/sierpniu. Mam nadzieje na doprowadzanie wyjazdu do USA do końca, a nie jak rok temu...

ridczak - radze być bardzo ostrożnym przy zakupach elektroniki w Hong Kongu. Cudem dowiozłem swoją Nokie.

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja do Chin ;) Wlasnie czekam na potwierdzenie zamowienia biletow :) Jak ktos byl i ma jakies "hinty", to zapraszam do podzielenia sie informacjami.

ps. Wyjazd tzw. "na pale". Dobrze, ze znajoma zna troche chinski ;)

Tutaj spostrzeżenia, rady, a przede wszystkim fotoreportaż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracam do tematu...

Interesuje mnie ten region, tak zeby za daleko do gdyni nie bylo:

http://nadmorze.pl/baza/mapy/index5.php

Jesli bylem nad morzem to bardziej an zachodzie. Ktore z tych miejscowosci polecacie?

Duzo ofert jest z władysławowa oraz jastrzebiej gory. Jak tam jest? To pierwsze wyglada na jakies wieksze miasteczko. A miejscowosci "pod" Helem, takie jak Rewa czy Babie Doły sa godne uwagi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie wybieram w "pare osób" - 2 paczki znajomych (nie znają sie między sobą, ale myśle że sie obejdzie - w końcu ta cała "integracja" ;-) ) + moja dziewczynka :-) Do Sielpi (woj. Świętokrzyskie, koło Końskich) Nad jeziorko... :-) Za zakwaterowanie na 7 dni coś około 180 zł - w DOMKU. Znajomy był i polecał sobie. Wiecie, jeziorko, puby, dyskoteki, karaoke, puby, dyskoteki, karaoke, jeziorko itd. ;-) Także wyjazd "krajoznawczy" ;-) Prócz tego standardowo - na wieś. W przypadku wielkiego 'fuksa' wyjazd do Rudy Śląskiej odwiedzić kuzynke i męża właśnie tej kuzyneczki... A że nie daleko to podejrzewam że jakiś wyjazd 'za granice' wypali, by zapatrzeć sie w zapasy :-) Pozdrawiam i wesołych wakacji :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy macie jakieś kontakty z właścicielami kwater w Sopocie ?

Może ktoś był i poleca dany pokoik ?

Interesuje mnie najlepiej mieszkanko z łazienką dla mojej rodzinki (ja, żona i małe dziecko).

Nie musi być w centrum Sopotu ale aby również nie trza było się dobijać autobusem czy autem do plaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi