zenti Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Witam, Mam problem z komputerem polega na tym ze nie chce się uruchomić ciągle się zaświecają diody i gasną (reset). Zastawa: i7 920 C0 GB X58 UD3R rev 2.0 Różne karty graficzne: PCI i PCI ex GeIL Enhance DDR3 1750MHz CL9 3x2GB be quiet straight power e8-700w WD3200AAKS Problem zaczął się jak padła mi MSI x58 Pro-e nie widziała poprawnie 6GB na OCZ3G1600LV6GK tylko 4GB bawiłem sie miedzy slotami może uda się zobaczy te 6GB aż tu nagle iskra kolo slotów ram i wypalił się mosfet od sys fan 1.Postanowiłem kupić tego GB .Po zamatowaniu chodził odrazo z miejsca na tych OCZach ale po pewnym czasie BSOD i problem z ram nie widział już nawet 4GB( Jedna kość sypała Błędy w Memtescie wiec poleciały na serwis) , pożyczyłem Patriot VIPER DDR3 2x2GB 1600mhz nic dalej nie wstawała wiec odesłałem plyte serwis GB .Długi okres czekania przyszła dalej się nie uruchamia dalej serwis GB . Po kilkunastu dniach płyta wraca z serwisu z notka" Sprawdzona przez 3 dni chodzi" .Postanowiłem kupić ten nowy ram GeiL sytuacja tak sam. Sprawdzałem na innym kompie :dysk , Zasilacz wszystko chodzi Sadze ze jest konflikt na lini cpu ram cos z kontroler pamięci ale nie jestem pewien: Moje pytanie czy w GB nie ruszali tej płyty czy pad procesor podobno sa niezniszczalne albo konflikt pamięci z płyta ale aż 3 par ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) Procesor do przetestowania. Sprawdź na innej płycie. Popatrz jeszcze na piny w sockecie czy proste. Kontroler pamięci wjest w CPU i tutaj chyba jest problem. Edytowane 30 Października 2011 przez jacekcz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) Witam, Mam problem z komputerem polega na tym ze nie chce się uruchomić ciągle się zaświecają diody i gasną (reset). Zastawa: i7 920 C0 GB X58 UD3R rev 2.0 Różne karty graficzne: PCI i PCI ex GeIL Enhance DDR3 1750MHz CL9 3x2GB be quiet straight power e8-700w WD3200AAKS Problem zaczął się jak padła mi MSI x58 Pro-e nie widziała poprawnie 6GB na OCZ3G1600LV6GK tylko 4GB bawiłem sie miedzy slotami może uda się zobaczy te 6GB aż tu nagle iskra kolo slotów ram i wypalił się mosfet od sys fan 1.Postanowiłem kupić tego GB .Po zamatowaniu chodził odrazo z miejsca na tych OCZach ale po pewnym czasie BSOD i problem z ram nie widział już nawet 4GB( Jedna kość sypała Błędy w Memtescie wiec poleciały na serwis) , pożyczyłem Patriot VIPER DDR3 2x2GB 1600mhz nic dalej nie wstawała wiec odesłałem plyte serwis GB .Długi okres czekania przyszła dalej się nie uruchamia dalej serwis GB . Po kilkunastu dniach płyta wraca z serwisu z notka" Sprawdzona przez 3 dni chodzi" .Postanowiłem kupić ten nowy ram GeiL sytuacja tak sam. Sprawdzałem na innym kompie :dysk , Zasilacz wszystko chodzi Sadze ze jest konflikt na lini cpu ram cos z kontroler pamięci ale nie jestem pewien: Moje pytanie czy w GB nie ruszali tej płyty czy pad procesor podobno sa niezniszczalne albo konflikt pamięci z płyta ale aż 3 par ? Pozdrawiam Widziałem już kilak padniętych cepów na s1366, więc są pancerne ale nie niezniszczalne ;) Zwykle procki padają przy awarii płyty, wiec możliwe że ta msi nabroiła. Sam mam taką jedną do wyrzucenia niestety :-| Niedawno kumplowi padł asus. Poleciał na rma, wróciła płyta a tu cep tez martwy. No i jest bez kompa już ponad miecha. Edytowane 30 Października 2011 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Winowajca okazał sie zasilacz wszystko na innej płycie sprawdzane i chodzi . I teraz do was pytanie opłaca się go naprawić czy kupić nowy. Najlepsze jest to że podłączyliśmy go do starego zestawu (20pin)to chodzi tylko bez dodatkowej wtyczki 4 pinowej. Edytowane 2 Listopada 2011 przez zenti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Ten zasilacz powinieneś mieć jeszcze na gwarancji, więc po co naprawiać na własną rękę ?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Niestety już po gwarancji . PS:Jak ktoś zna jakieś serwisy od zasilaczy niech pisze na priv. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...