BorysVasiliev Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Witam. Potrzebuje złożyć w sumie komputer do internetu, filmów, office. Cena max 1900 zł Wszystko musi być w 1 sklepie. Szczerze nie mam pojęcia co wybrać i na czym złożyć. Grafika w sumie nie potrzebna, bo osoba która będzie korzystać do emeryt 50+, więc w gry grać nie będzie. Nie wiem która platforma będzie optymalna. Nie wiem jaki monitor wybrać. Obudowa standardowa - zasilacz żeby nie spalił się po roku. W sumie dobrze jak będzie na większość rzeczy gwarancja 36 miesiecy. Zdziwiłem się że dyski twarde takie drogie się zrobiły SZOK! Drobnica typu klawiatura mysz głośniki w sumie jak najtańsze, ale wytrzymałe. Z góry dzięki za pomoc i propozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alin06 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Procesor Intel Pentium Dual Core G620 SR05R 2.6GHz (BX80623G620) BOX Płyta główna ASRock H61M/U3S3 Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G) Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 250GB, SATA/600, 7200RPM, 16MB (WD2500AAKX) Lite-On iHAS122-18 Zasilacz Tacens RADIX IV - 450W - 80+ BRONZE Obudowa SilentiumPC Pure Black BT-310 Monitor LED Acer ET.DP6HE.023(wbudowane głośniki) Logitech MK250 1688,89 morele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Hmm w sumie nie głupi zestaw. Jeszcze znalazłem coś takiego AMD FX 4100 4x3,8 12MB !! 8GB DDR3 1TB GT520 2GB!! (1889849038) - Aukcje internetowe Allegro Dobra cena? W sumie przy cenach dysków twardych to chyba nie tak drogo. Do tego zestaw mysz + klawiatura z 70 zł i jakiś monitorek za 400 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Zapomnij o tym. Słaby procesor często ustępujący miejsca Phenomowi, dysk twardy nie wiadomo jakiego producenta (zapewne wolny i głośny), słabiutka płyta główna, nagrywarka również nie wiadomo jaka (czyli pierwsza z brzegu, w zależności od tego, co zalega na magazynie) i kiepska obudowa (a raczej piekarnik) z zasilaczem - bombą zegarową. Nawet jeśli zestaw ma być dla emeryta, to i tak nie ma sensu go kupować. Zasilacz może w każdej chwili ulec awarii i zabrać ze sobą do krainy wiecznych snów połowę podzespołów. A wtedy może być problem... Pomyśl lepiej nad zestawem alina06, ewentualnie można spróbować złożyć coś na AM3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 i kiepska obudowa (a raczej piekarnik)Nie wiem co do niej masz bo typowy komputer jest w niej dobrze wentylowany a jak nie wystarczają dwa fabrycznie zamontowane wentylatory, to zawsze można dołożyć dwa na górę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Problem w tym, że w takiej praktycznie niewentylowanej obudowie będą zauważalnie wyższe temperatury podzespołów, niż w przypadku takiego Brutusa 410, wyposażonego w 2 wentylatory 120mm. Z tego co widzę, ten I-Box ma zaś tylko jeden wentylator. Nie wspominam zresztą już o jakości takiej obudowy czy grubości blachy. Czasem warto dołożyć do czegoś lepszego (i niekoniecznie droższego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Dzięki za pomoc. Pewnie będę polował w coś z Intela. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...