mała132 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 No więc tak przymierzam się do zakupu lustrzanki, z fotografią mam bardzo mało wspólnego a więc jestem amatorem i tu się właśnie rodzi moje pytanie jakie lustrzanki polecacie dla początkujących, nie muszą mieć jakichś niestworzonych bajerów bo za pewne i tak nie będę umiała ich użyć. Jaka firma jest przez was sprawdzona i którą możecie mi polecić, a i żeby była w miarę trwała czyt. nie psuła się od razu jeżeli np spadnie, wiem to głupie ale ja akurat mam farta do tego aby być " gapą". Bardzo proszę o pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Jaki masz budżet? Może lepiej zainteresuj się jakąś hybrydą? Kształt jak lustrzanka, nie musisz martwić się o obiektywy, tryby automatyczne i półautomatyczne są bardziej niezawodne - ogólnie dla amatora to dużo lepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mała132 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Jeżeli chodzi o mój budżet to gdzieś 1500 +- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 No to bez sensu. Kup hybrydę i spokój. Ja wiem, że modne jest robienie zdjęć lustrem, ale za 1500 kupisz co najwyżej body z najniższej półki z jakimś prostym kitem. I to niekoniecznie nowy sprzęt. Jeśli się upierasz, możesz pogmerać na allegro w poszukiwaniu Canona 450D z nowszym kitem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUn4seen Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Łee, tam. Z takim budżetem nie poszpanujesz, wiadomo że do robienia zdjęć na fejsika potrzeba co najmniej Canona 7D z powergripem i największym obiektywem jaki uda się znaleźć ;) A tak na serio, znacznie lepszym zakupem będzie Canon G12 albo jakaś hybryda od Fuji. Mniejsze, wygodniejsze i przyjemniejsze w codziennym używaniu, a jakością nie ustępują najtańszym lustrzankom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mała132 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Szczerze to teraz się waham miedzy hybrydą i lustrzanką, a i jestem naprawdę amatorką i nie zamierzam dalej inwestować w aparat, chce po prostu coś co nie będzie ode mnie wymagało zbyt dużych umiejętności ale będzie robiło fajne zdjęcia, bo generalnie zamierzam po prostu od czasu do czas zabierać aparat na wycieczki i zrobić co jakiś czasu jakieś zdjęcie bo generalnie to fotografia nie jest raczej moją pasją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 No to tym bardziej lustrzanka jest bezsensownym pomysłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mała132 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 no właśnie więc który lepszy, ja się serio w ogóle na tym nie znam; Canon PowerShot SX30 IS czy Canon PowerShot SX40 HS co sadzicie o tych bo to są chyba hybrydy prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 forum.optyczne.pl :: Strona Główna Fotograficzne Forum dyskusyjne :: Foto.Recenzja.pl :: Strona główna Forum CyberFoto.pl - Aparaty Cyfrowe Z polskich for polecam lekturę powyższych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mała132 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 A tak z innej beczki, to mamy dział o fotografii, w którym podobne pytania były nie raz wałkowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...