Skocz do zawartości
MagnetO

Problem z biosem do MSI K7N2-L

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam pewien problem, a mianowicie chciałem zrobić sobie upgrade BIOS'u w/w płyty. Ściągnąłem wersję 3.4 jednak przy próbie zflashowania pojawia się komunikat że dany bios nie pasuje do tej płyty (ściągnąłem ze strony MSI właśnie do k7n2-l). Postanowiłem więc sprawdzić moją wersję BIOS'u i jest to wersja 5.0 ! - czyli taka jak do delty. Nawet MSI Live Bios Update wykrywa mi że nowszy BIOS do mojej płyty to ten od delty (wersja 5.2 chyba). Czy mam upgradować go ? Czy napewno będzie pasował do mojej płyty (na 100% nie mam delty) ? Z góry dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też to miałem, nawet pytałem co z tym faktem na przyklejonym topicu o tej płycie, ale nikt nic nie odpowiedział. Myślę, że jednak skoro LiveUpdate tak rozpoznaje - to powinno być ok to co podaje. Ja nie sprawdziłem efektów, bo płytke miałem tylko dwa dni (komp kumpla). Inna sprawa, że kiedyś do KT3Ultra wrzuciłem bios od KT3V i spoko - nawet startowało, tylko w Windowsie się wieszało. Myślę, że jak tu nikt tego jeszcze nie sprawdził, to zadaj to pytanie ludziom z MSI. Bo są wersje 3.x 5.x i 7.x (te to chyba tylko delta) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi