Veeth Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Witam, Dokładnie jak w temacie chcę zakupić nowy monitor w większości ma on służyć do grania :) lecz czasem do oglądnięcia jakiegoś filmu. Słyszałem że iiyama są ok a niektórzy piszą ze nawet są do tego stworzone Najlepsze monitory dla graczy na 2011 rok :: PCLab.pl lecz może to być krypto reklama dlatego proszę o rade jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) lecz może to być krypto reklama Znajdujesz się w sekcji Informacje prasowe. Zamieszczone tutaj materiały zostały opracowane przez firmy niezwiązane z redakcją PCLab.pl czy Grupą Onet.pl SA. Redakcja PCLab.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść poniższej publikacji. Do rzeczy - jakim budżetem dysponujesz i czego oczekujesz od tego monitora? Ergonomii regulacji położenia ekranu? Jakości obrazu? Szybkiej matrycy? Dobrego odwzrorowania barw? Dobrej czerni? Niezachwianych kątów widzenia? Określ się! Edytowane 6 Listopada 2011 przez mechl!k 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeth Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Do rzeczy - jakim budżetem dysponujesz i czego oczekujesz od tego monitora? Ergonomii regulacji położenia ekranu? Jakości obrazu? Szybkiej matrycy? Dobrego odwzrorowania barw? Dobrej czerni? Niezachwianych kątów widzenia? Określ się! Budżet około 800 zł Oszczęność energii czyli najlepiej LED Napewno szybkości matrycy jak do grania to raczej bardzo przydatne szczególnie w gry typu BF3 Ergonomii regulacji położenia ekranu? - tu raczej chcałbym żeby miał mocowania do stelaża na ścianę. Dobrego odwzrorowania barw - też Dobrej czerni - hmm no na tym mi raczej nie zależy aż tak bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Dell U2312HM Monitor LCD Dell U2312HM - Ceneo.pl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Super że IPS, ale jak dla gracza to lepiej szybką TN-kę jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Super że IPS, ale jak dla gracza to lepiej szybką TN-kę jednak. Bzdura, pocinam na ips-ie od lg (236v) w szybkie gry i jest idealnie. Jedyny argument za tn'ką to mocno ograniczony budżet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Ja pocinam na PVA, ale w tych modelach (2312, 2412) PODOBNO widać efekt ghostingu przy naprawdę szybkich scenach, a to w grach może przeszkadzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Ja pocinam na PVA, ale w tych modelach (2312, 2412) PODOBNO widać efekt ghostingu przy naprawdę szybkich scenach, a to w grach może przeszkadzać. matryca PVA już taka jest, że jest problem z reakcją, dlatego ludzie wpadli na pomysł, żeby stworzyć matrycę IPS, która ma dobre kolory i lepszy czas reakcji, na IPS da się komfortowo grać wg mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Ale ja nie mówię że mam problem z reakcją na PVA, bo mnie to zupełnie nie przeszkadza, nie dostrzegam tego problemu. Mówię, że na podanych modelach 2312 i 2412 na IPSie widać ghosting. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 matryca PVA już taka jest, że jest problem z reakcją, dlatego ludzie wpadli na pomysł, żeby stworzyć matrycę IPS, która ma dobre kolory i lepszy czas reakcji, Akurat matryca IPS dawniej była zdecydowanie najwolniejszym typem. Obecnie natomiast potrafi konkurować z TN. Jedyny sens z zakupu TN to taki, że istnieją modele 120 Hz (mniejsze rozmycie i lag) - jak ktoś jest zapalonym graczem to taki TN 120 Hz ma sens. Zwykłego TN 60 Hz bym nie kupił ... bo po co? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 bo ograniczony budżet portfela? , jest na rynku dużo tanich lcdeków z gniazdem vga, ludzie to biorą i są zadowoleni, nie każdy ma wygórowane wymagania i woli kasę wydawać na coś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 bo ograniczony budżet portfela? , jest na rynku dużo tanich lcdeków z gniazdem vga, ludzie to biorą i są zadowoleni, nie każdy ma wygórowane wymagania i woli kasę wydawać na coś innego Najtańsze TN'ki na ceneo są w okolicach 550 pln, mój 236v chodzi w okolicach 700 pln. 150 zł to nie jest malutka różnica, ale serio: jeżeli te 150 pln będą robić gigantyczną różnicę w budżecie, czy innych klockach - wtedy można rozważać TN. W innym wypadku, no fucking chance. Sam miałem obawy nad smużeniem, czy sensem dokładania do monitora kiedy można więcej kasy wydać na inne podzespoły, ale nie żałuję ani chwili wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeth Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi właśnie zakupiłem LG2370V Monitor LG 2370V | Game-PC – gry komputerowe, sprzęt, programy – recenzje, zapowiedzi, newsy! Narazie jestem zadowolony troche już go potestowalem na Battlefield 3 i jest spoko. Ma dodatkową funkcje G-Mode (Game Mode) - Thru Mode Zero Delay dla graczy :) W tym trybie obraz dostarczany przez kartę graficzną jest wyświetlany bez opóźnień ('InputLag' = 0 ms) Funkcja AutoBright pozwola dopasować automatycznie jasność podświetlenia do otaczającego oświetlenia zewnętrznego Dodatkowo ma pilota co bardzo ułatwia sprawe bo wszystko mozna ustawiac z niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Niech ci się monitor sprawuje jak najlepiej bo rzeczywiście nieźle się prezentuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...