fllanker Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Witam, nie wiem czy pisze w dobrym dziale bo nie wiem o co może chodzić... od jakiegoś czasu mam taki problem, ze podczas używania komputera co jakiś czas monitor gaśnie i nic nie mogę zrobić jedynie reset - wtedy wszystko uruchamia się normalnie. Nie wiem o co może chodzić mam dość dobry sprzęt łącznie z zasilaczem wiec nie wydaje mi się żeby to była wina zasilacza. Co ciekawe nigdy nie zdarzyło mi się to podczas grania a gram dość często BF3, ARMAII i inne nowe wymagające tytuły gdzie wykorzystanie sprzętu jest znaczne i wydaje mi się ze jeśli chodziło by o zasilanie to właśnie wtedy by się tak działo...Nie wiem o co może chodzić. Mam najnowsze sterowniki ze strony NV wcześniej ozywałem poprzedniej wersji i co jakiś czas miałem coś takiego ze wyłączał się monitor na chwile i miałem informacje ze sterownik ekranu przestał działać i odzyskał sprawność i wszystko powracało do normalności, tez działo mi się to tylko podczas pracy w windowsie (internet, word itd.) nigdy podczas grania. Teraz na najnowszych sterach nie ma już tego ale jest jeszcze gorzej bo monitor się wyłącza i nie mogę nic zrobić tylko reset. Sprzęt nie jest podkręcony na chwile obecna nie wygląda na to zęby coś się przegrzewało. Wyciągałem kartę przedmuchiwałem PCI i sama kartę chociaż jest praktycznie nowa (tak ktoś komuś radził). Znalazłem trochę informacji w sieci ale bez konkretnego rozwiązania - najczęściej działo się tak ludziom ale podczas grania..., nie mam pojęcia czy chodzi o monitor czy kartę czy coś innego - nie wiem czego się czepić, myślałem ze może złącze DVI w karcie wiec wpiąłem do drugiego, ale jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 musisz teraz sprawdzić czego to jest wina, aby to zrobić, najprostszym sposobem jest podłączenie monitora do jakiegoś innego sprzętu, np idziesz do kolegi z monitorem i sprawdzasz jak u niego działa, albo zaprosisz koleżankę z laptopem na kawę jak nic nie wyjdzie w teście, to sprawdzasz kompa z innym monitorem i zobaczymy wtedy co wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...