Skocz do zawartości
fllanker

monitor wylacza sie podczas pracy w win 7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie wiem czy pisze w dobrym dziale bo nie wiem o co może chodzić... od jakiegoś czasu mam taki problem, ze podczas używania komputera co jakiś czas monitor gaśnie i nic nie mogę zrobić jedynie reset - wtedy wszystko uruchamia się normalnie. Nie wiem o co może chodzić mam dość dobry sprzęt łącznie z zasilaczem wiec nie wydaje mi się żeby to była wina zasilacza.

Co ciekawe nigdy nie zdarzyło mi się to podczas grania a gram dość często BF3, ARMAII i inne nowe wymagające tytuły gdzie wykorzystanie sprzętu jest znaczne i wydaje mi się ze jeśli chodziło by o zasilanie to właśnie wtedy by się tak działo...Nie wiem o co może chodzić. Mam najnowsze sterowniki ze strony NV wcześniej ozywałem poprzedniej wersji i co jakiś czas miałem coś takiego ze wyłączał się monitor na chwile i miałem informacje ze sterownik ekranu przestał działać i odzyskał sprawność i wszystko powracało do normalności, tez działo mi się to tylko podczas pracy w windowsie (internet, word itd.) nigdy podczas grania. Teraz na najnowszych sterach nie ma już tego ale jest jeszcze gorzej bo monitor się wyłącza i nie mogę nic zrobić tylko reset.

Sprzęt nie jest podkręcony na chwile obecna nie wygląda na to zęby coś się przegrzewało. Wyciągałem kartę przedmuchiwałem PCI i sama kartę chociaż jest praktycznie nowa (tak ktoś komuś radził). Znalazłem trochę informacji w sieci ale bez konkretnego rozwiązania - najczęściej działo się tak ludziom ale podczas grania..., nie mam pojęcia czy chodzi o monitor czy kartę czy coś innego - nie wiem czego się czepić, myślałem ze może złącze DVI w karcie wiec wpiąłem do drugiego, ale jest to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz teraz sprawdzić czego to jest wina, aby to zrobić, najprostszym sposobem jest podłączenie monitora do jakiegoś innego sprzętu, np idziesz do kolegi z monitorem i sprawdzasz jak u niego działa, albo zaprosisz koleżankę z laptopem na kawę

jak nic nie wyjdzie w teście, to sprawdzasz kompa z innym monitorem i zobaczymy wtedy co wyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi