Caleb Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 <p>Entuzjaści oraz gracze zwykle nie żałują pieniążków składając nowy zestaw komputerowy, aczkolwiek czasami budżet nie pozwala zrealizować absolutnie wszystkich zachcianek. Jednak doświadczenie podpowiada, że przynajmniej na dwóch komponentach raczej nie warto przesadnie oszczędzać - mianowicie obudowie oraz zasilaczu. Wszak prędzej wymienimy lub podkręcimy kartę graficzną, pamięci albo procesor, niżeli pozbędziemy solidnego PSU czy dobrze przemyślanej „skrzynki”, pośrednio wpływających na stabilność i komfort pracy reszty podzespołów. Kiedyś obudowy gamingowe faktycznie były drogą inwestycją, zresztą modele z najwyższej półki nadal kosztują krocie, niemniej producenci szybko zrozumieli, że muszą zaoferować cokolwiek wartego uwagi także mniej zamożnej klienteli. Czy więc w cenie nie drastycznie przekraczającej 300 złotych znajdziemy konstrukcję o przyzwoitym wyglądzie, funkcjonalności i zapewniającą odpowiednią wentylację? Pytanie pozostaje otwarte... Dlatego postanowiliśmy przyjrzeć się bliżej względnie tanim obudowom dla graczy, takich firm jak: Antec, Chieftec, Cooler Master, Revoltec, BitFenix, SilentiumPC, ThermalTake oraz Zalman.</p> <p class="rteright"><b>Autor:</b> Caleb - Sebastian Oktaba</p> TEST OBUDÓW KOMPUTEROWYCH DLA GRACZY W CENIE DO 300 ZŁ 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Dobry test, przed przeczytaniem obstawiłem że wygra HAF i zgadłem. W segmencie do 300zł można dostać w sumie coraz lepsze obudowy, poziom wykończenia, całe pomalowane, miejsce na kable powoli stają się standardem. Przydałby się kiedyś test z wyższego przedziału cenowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Przydałby się kiedyś test z wyższego przedziału cenowego. Niedługo wezmę się za coś większego, więc powoli zbieram kandydatury ;] Progu cenowego jeszcze nie podam, ale będą to droższe konstrukcje na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro- Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 A co z obudowa Fractal Design Core 3000 B/Z - idealnie pasuje w przedziale do 300zl, a zbiera dobre opinie od użytkowników? Trochę szkoda że sie nie znalazła w tym teście bo właśnie planuje ją zakupić, a porównanie jej do innych w tym segmencie było by bardzo pomocne. Poza tym mankamentem świetny artykuł. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 W zasadzie liczyłem, że umieszczonego w miniaturze Acera zobaczę w teście. Widziałem go kiedyś w jakimś sklepie - może w następnym się pojawi. Zawiedziony jednak nie jestem, bo zobaczyłem kilka fajnych modeli z interesującymi rozwiązaniami. Piątka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 (edytowane) Fajny test, tym bardziej dla mnie, bo jestem właśnie w trakcie intensywnych poszukiwań obudowy, w podobnym przedziale cenowym :lol2: No i pewnie padnie na Zalmana, choć niekoniecznie w wersji plus. No i nowa buda kupiona, jednak Zalman mnie nie przekonał, postawiłem na CM 690 DOMINATOR. Edytowane 5 Listopada 2011 przez msnolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repcakk Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Ja się właśnie waham nad obudową z tego przedziału cenowego, do tego będzie cooler zalam cnps 10x performa. Zależy mi na tym żeby buda dawała dobrze rade w SLI?CF (Płyta główna asrock z68 extreme3 gen3). Myślałem nad tym zalmanem choć zaproponowany wyżej fractal też wydaję się ciekawy, szkoda że nie ma okna. Polecacie coś jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 (edytowane) A co z obudowa Fractal Design Core 3000 B/Z - idealnie pasuje w przedziale do 300zl, a zbiera dobre opinie od użytkowników? No niestety, postawiliśmy ograniczyć się do 8 sztuk, dlatego F3000 nie wszedł. Postaramy się jednak niebawem rzucić na niego okiem. W zasadzie liczyłem, że umieszczonego w miniaturze Acera zobaczę w teście. Widziałem go kiedyś w jakimś sklepie - może w następnym się pojawi. Gdyby tylko był do wyrwania... :> Edytowane 5 Listopada 2011 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Może kiedyś. Liczę, że Wam się uda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...