Skocz do zawartości
first2hell

grafika za 900zł

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł czas na wymianę kary.hmmm tylko jaka? max 900zł.

sprzęt:

Typ procesora AMD Phenom Black Edition 9950 (3000Mhz)x4

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-MA790X-DS4

Pamięć GeIL CL4-4-4 2 GB DDR2-800 DDR2 X 2

Karta wideo obecnie NVIDIA GeForce 9600 GT

Zasilacz ICUTE 500W (nie wiem czy wytrzyma)

Edytowane przez first2hell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ja wiem,że to x4. Poza tym Twój zasilacz to no name,niby ma 2x 20A na 12V,ale wątpię,że osiąga połowę tego. Kasę lepiej zainwestuj w dobre 500W, do tego dokup używane HD5870 z tym,że na gwarancji. Procka o ile się da,to jeszcze podciągnij do 3,2Ghz i powinno być ok. W przyszłości też pomyśl o sprzedaży swojego Phenoma i zakupie x4 955, którego bez żadnego problemu pogonisz na 3,6Ghz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ja wiem,że to x4. Poza tym Twój zasilacz to no name,niby ma 2x 20A na 12V,ale wątpię,że osiąga połowę tego. Kasę lepiej zainwestuj w dobre 500W, do tego dokup używane HD5870 z tym,że na gwarancji. Procka o ile się da,to jeszcze podciągnij do 3,2Ghz i powinno być ok. W przyszłości też pomyśl o sprzedaży swojego Phenoma i zakupie x4 955, którego bez żadnego problemu pogonisz na 3,6Ghz.

Dzięki

Powiedz mi jeszcze tylko czy to no name 500W wytrzyma tą kartę.na zmianę procka poczekam do przyszłego roku,ale coś na AM2/AM2+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi