first2hell Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 (edytowane) Przyszedł czas na wymianę kary.hmmm tylko jaka? max 900zł. sprzęt: Typ procesora AMD Phenom Black Edition 9950 (3000Mhz)x4 Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-MA790X-DS4 Pamięć GeIL CL4-4-4 2 GB DDR2-800 DDR2 X 2 Karta wideo obecnie NVIDIA GeForce 9600 GT Zasilacz ICUTE 500W (nie wiem czy wytrzyma) Edytowane 5 Listopada 2011 przez first2hell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Hmmm...na pierwszy rzut to pomyśl o zmianie procka,bo dobra grafa to nie wszystko,a Twój procesor nie jest demonem wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
first2hell Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Hmmm...na pierwszy rzut to pomyśl o zmianie procka,bo dobra grafa to nie wszystko,a Twój procesor nie jest demonem wydajności. Sorki mały błąd się mi tam wkradł.Ten procek to quad,dawno już nie czytałem o nowościach ale bf3 na nim odpalam i śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Tak ja wiem,że to x4. Poza tym Twój zasilacz to no name,niby ma 2x 20A na 12V,ale wątpię,że osiąga połowę tego. Kasę lepiej zainwestuj w dobre 500W, do tego dokup używane HD5870 z tym,że na gwarancji. Procka o ile się da,to jeszcze podciągnij do 3,2Ghz i powinno być ok. W przyszłości też pomyśl o sprzedaży swojego Phenoma i zakupie x4 955, którego bez żadnego problemu pogonisz na 3,6Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
first2hell Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Tak ja wiem,że to x4. Poza tym Twój zasilacz to no name,niby ma 2x 20A na 12V,ale wątpię,że osiąga połowę tego. Kasę lepiej zainwestuj w dobre 500W, do tego dokup używane HD5870 z tym,że na gwarancji. Procka o ile się da,to jeszcze podciągnij do 3,2Ghz i powinno być ok. W przyszłości też pomyśl o sprzedaży swojego Phenoma i zakupie x4 955, którego bez żadnego problemu pogonisz na 3,6Ghz. Dzięki Powiedz mi jeszcze tylko czy to no name 500W wytrzyma tą kartę.na zmianę procka poczekam do przyszłego roku,ale coś na AM2/AM2+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Ciężka sprawa,proca masz prądożernego + mocna grafa,lepiej nie ryzykować,bo jak pójdzie z dymem to wszystko na raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 na zmianę procka poczekam do przyszłego roku,ale coś na AM2/AM2+ http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-ma790x-ds4_1x/ http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2695 Płyta obsługuje procesory na am3 jak coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...