oscaritos Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Witam, Prosilbym o podpowiedz jaki ram najlepiej dobrac pod nastepujaca plyte i procek: phenom II X4 970 + Asus M4N98TD EVO ?? chodzi o konfiguracje 2x4. Myslalem o tych pamieciach PX538G1600LLK?? • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Z gory dziekuje za pomoc. ps. sorki za brak polskich znakow nie mam mozliwosci zmiany na pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Takie dwie kości będą bdb GR1333D364L9/4G • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław generalnie możesz brać najtańsze i 1333 wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Umm tego procka i płytę już masz? Bo konfiguracja wybitnie dziwna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscaritos Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Jeszcze nie mam jest dopiero w planach kupna, dziwna?? powiem jedynie ze planuje ulepszyc troche sprzet bo juz mam zabytek a nie potrzebuje niczego pokroju i5 czy i7 wiec padlo na ta wersje amd, plyta dlatego taka gdyz mam dwie 9800 w sli i oprocz procka plyty i ramu nic nie zamierzam wymieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Ano dziwna. Po pierwsze po co przepłacać za model 970 skoro od 955 różni go tylko wyższy mnożnik, a i ten w obu jest odblokowany przez co zrobienie 970'tki z modelu 955 zajmuje dobre 30 sekund (wejście i wyjście z BIOSu). Różnica w cenie to mniej więcej 150 zł. Jeśli zarabiasz tyle w pół minuty to miło nam powitać Billa Gatesa :lol2: Po drugie płyta, którą wybrałeś ma niemal 2 lata i jest na wiekowym chipsecie nforce, którego osobiście nikomu bym dziś nie polecił, bo cały szczęście mamy już sporo nowszych chipsetów. W dodatku ta cena.. Do SLI masz taniej 970 Extreme4 - nową płytę z nowym chipsetem i z obsługą procesorów AM3+. PS. Zlikwidowałbym to SLI, bo wątpię aby microstuttering u Ciebie nie występował, a dodatkowo pobór energii i wydajność taka sobie jak na dzisiejsze standardy ;) Tak na szybko patrząc i szacując to 5770 (~400 zł nówka i ~250-300 lolegro) ma wydajność dwóch 9800GT przy czym jego klatki nie są fikcyjne i jest oszczędniejszy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscaritos Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Coś słabo szukałem, że tylko jedną płytę do sli znalazłem ;] to mam w sumie lepszą opcje płyta GigaByte GA-990FXA-UD3 • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław plus 955 i ciągle te samo pytanie jaki ram wybrać 2x4?? a jeszcze przez jakiś czas z wymianą grafiki poczekam. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Jaki sens ma zakup tak drogiej płyty? W takiej kwocie to można już kupić i5 + płyta LGA1155, a więc AM3 traci sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Daj sobie spokój z AM3 i zainwestuj lepiej w LGA 1155, tj. i5-2400 + AsRock P67 PRO3 B3. Po Twoich planach kupna płyty za ponad 500 zł i procesora za drugie tyle wnioskuję, że będzie Cię stać na taki wydatek. I5-2400 jest dużo wydajniejszy od Phenomów. SLI / Crossfire stwarza więcej problemów niż przynosi korzyści, moim zdaniem nie warto się w to bawić. Pamięci starczą najtańsze 1333MHz CL9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscaritos Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Dzięki wielkie za podpowiedzi, postanowiłem jeszcze trochę poczekać z przesiadką . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KombinezonMario Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Płyta stanowczo za droga moim zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...