Krzesuo Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam! Od kilku lat jestem posiadaczem płyty głównej MSI 845e MAX oraz procesora Intel Celeron 2,4. Pewnego dnia płyta zaczęła uruchamiać się "w kratkę", aż w końcu w ogóle przestała (tj. zachowywała się, jakby procesora w ogóle nie było). Po jakichś kilku godzinach gmerania zauważyłem, że płyta startuje normalnie tylko kiedy chłodzenie leży "luzem" na procu - nie jest zapięte. Natomiast kiedy już założę i dokładnie zapnę, płyta znowu zamiera. Co może być przyczyną tak dziwnych sytuacji? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Wyginający się po dociśnięciu laminat. Może jakieś przerwane ścieżki na pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzesuo Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Ścieżki sprawdzałem, są OK. Czy radiator z własnym backplatem (np. Scythe Mugen 2) mógłby jakoś rozwiązać problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Abo pomoże, albo nie. Uszkodzeń ścieżek nie dojrzysz, poza tym pcb jest wielowarstwowe i ścieżki są również w środku. Za cenę mugena 2 możesz mieć PDC E21x0 + mobo. Nieporównywalnie wyższa wydajność i pewność, że sprzęt będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...