Pitrek7 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Witam! Szukam router'a do 100zł - 150zł Internet to 2mb Netico. Potrzebuję mieć internet w komputerze i PS3. Czasami siostra laptop podłączy. Znajdę coś w tej kwocie ? I to jest, że podpinam kabel do router'a i on nadaje sygnał bezprzewodowy do PS3(wbudowane Wi-Fi) i do kompa, ale muszę kupić jakiś odbiornik zwykły, czy jest tak, że podłączam kabel do router'a a z niego jakiś drugi do kompa ? Chodzi mi po prostu o to, czy potrzebny będzie odbiornik WiFi. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CtrlAltDel Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Ja do telewizji kablowej ostatnio kupiłem sobie TL-WR740N za 63zł. Jestem bardzo zadowolony, ma wszystko czego potrzebuję (wifi 'tylko' do 150MB/s ale to nie było dla mnie priorytetem ponieważ główny komputer mam podpięty kablem). Jak zależy Ci na pełnym standardzie N weź na przykład TL-WR841N za 85zł. Oba wspomniane mają klonowanie mac (co jest dla Ciebie ważne bo musisz w routerze wpisać mac adres WAN który podałeś Netico), WPA-PSK/WPA2-PSK. Konfiguracja jest banalna, kabel możesz połączyć do kompa bo masz 4 porty LAN (polecam to rozwiązanie... kabel to kabel) ale możesz też kupić odbiornik wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...