pumaole Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Witam Mam zamiar kupic kompa do gier.Polecono mi takie cos: plyta - MSI 870-C45 s.AM3 procesor - AMD Athlon II x3 455 s.AM3 BOX ram - Kingston 4GB DDR3-1333 Non-ECC CL9 KVR1333D3N9/4G grafika - ASUS HD6850 1GB 256bit PCI-E DDR5 DirectCU zasilacz - Tacens Radix IV 450W 85+ Mam kilka pytan : czy procesor bedzie dobry do tej karty,czy zasilacz jest ok ?,czy ten zestaw udzwignie BTF3 i na jakich ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Proponował bym Seasonic ET 400W - lepsze okablowanie ( m.in. 1x 6pin PCI-E ) i 360W na linii +12V , nie wiem ile ma Tacens na tej linii . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pumaole Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 A ten bylby dobry? CHI CTG-400-80P 400W • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_CBR Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) kiedyś CHieftecki były dobre teraz to sam nie wiem ^_^ może OCZ 550 albo XFX XFX 450 bardziej na te 550 bym stawiał zapas na przyszłość . p.s ewentualnie xfx core 550 80+silver ponad 40A na lini 12v zależy od kieszeni :) Edytowane 7 Listopada 2011 przez Malek93 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pumaole Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Te co podales za drogie musze sie zmiescic do 200zl i tak zeby pasowal do zestawu z mysla o OC procka.Co tu wybrac z tego sklepu bo jutro jade kupic. Zasilacze i listwy zasilające : ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Moze ten Aerocool E80-500 500W • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Znalazlem taki FORTRON FSP 500 WATT 60GLN NOWE ! GW , FVat ! (1896349042) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Mam zamiar kupic kompa do gier.(...) AMD Athlon II x3 455 s.AM3 BOX czy ten zestaw udzwignie BTF3 i na jakich ustawieniach. BF3 dziala bardzo dobrze na x4 640. Mocno obciaza grafike, ale procesor raczej tej gry mocno nie dlawi, bo w 800x600 na low powinno byc okolo 80 - 100 fps, wbrew temu co przetestowal ruski serwis na wczesnej alphie. Do gry w full hd na high nadaje sie radeon 5850, ale... na standardowych taktowaniach wysteouja spadki ponizej 30 fps, na 6850 bedzie podobnie. Gra ma dobry silnik i upierdliwe staja sie dopiero spadki ponizej 20 fps. Osobiscie zdaza mi sie grac w nocy (mieszkam w malym mieszkaniu) na obnizonych taktowaniach radeona hd 5850 do 550/900 mhz i gra dziala w full hd na medium ze spadkami chilowymi ponizej 25 fps (22-23) i mimo to nie odczuwam dyskomfortu. Podsumowyeujac, zeby pograc w ultra zalecana karta minimum hd 6950 to niestety prawda, ale gra w medium wyglada nadal bardzo dobrze, a wcale nie potrzeba do takich ustawien bardzo mocnej karty. Gra przycina sie na w multi na 4 gb ramu, dobrze miec 8 gb. Nawet jesli procesor sie odblokuje, to wydajnosc jego moze jednak ograniczac inne tytuly. Lepiej kupic o 140 zl drozej i3 2100 na dowolnej plycie, moze byc nawet ASRock H61M-VS, jesli zabraknie funduszy to oatatecznie radeon 6790 tez nie bedzie duzo wolniejszy. Jesli zdecydujesz sie na tego athlona z boxowym chlodzeniem to musisz wiedziec, ze po podkreceniu z podbiciem napiec i wlaczeniu gry w rodzaju bf3 taki zestaw slychac nawet na klatce schodowej bloku... Edytowane 8 Listopada 2011 przez login206 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) 6950... Z powodzeniem gram na Ultra na swoim GTX 460. Czasem muszę zmniejszyć niektóre ustawienia na high jak gram na serwerze z większą ilością graczy (50-64). Jednak nie ma spadków poniżej 30. Przynajmniej nie tak często nawet ze wszystkim na Ultra bez AA oczywiście. Zależy od mapy i aktualnie co się dzieje na ekranie. Single Player przeszedłem na Ultra w 1680x1050 i miałem 3 może 4 razy spadki poniżej 30 (25-28) w czasie całej gry. Tak więc minmiun 6950 to lekka przesada. Chyba że Radki tak sobie radzą w tej grze. Weź 6850. Ma porównywalną wydajność z GTX 460 i po OC procka powinien dać radę w High do komfortowej gry w MP. Edytowane 8 Listopada 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Tak więc minmiun 6950 to lekka przesada. Chyba że Radki tak sobie radzą w tej grze. Ja gram na hd 5850 w high 1080p z wlaczonym fsaa x4, tryb ultra powoduje chwilowe spadki ponizej 30 fps, moze na sandy bridge nie powodowalby ale na fx-6150 niezaleznie od taktowania procesora spadki byly, na phenomie x4 z sygnatury tez wystepuja. Nie utrudniaja one gry ale da sie je zauwazyc. I z drugiej strony mowiac szczerze nie dostrzegam zalet trybu ultra - rozmycie obrazu i bardziej oczobijace cienie i swiatlo rozproszone... jesli nie przeszkadzaja, to jak dla mnie nie poprawiaja wygladu gry. Gra sie tak samo dobrze w medium jak i w ultra - to nie te czasy i gra, gdzie po obnizeniu detali widac pikseloze tekstur i zmniejszenie ilosci detali wplywajacych na gameplay w szczegolnosci w multi. Mysle, ze chcac grac w ultra 1080p optymalne karty to hd 6950 lub 560ti, co wcale nie oznacza ze gra straci duzo na wygladzie odpalona na znacznie gorszej karcie. Edytowane 8 Listopada 2011 przez login206 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Dlatego wspomniałem o ustawieniach high, które sam czasem stosuje w MP. Grając w MP i tak uwagę skupiamy na przeciwnikach, a nie ładnych teksturach. Powoli człowiek się przyzwyczaja . Co innego tryb Single Player. Ale z myślą o MP ta gra była pisana. Więc wniosek jest taki by kupować sprzęt z średniej półki,bo w zupełności wystarcza. 6950 owszem nie jest tak drogie i można sie pokusić. Ale do MP spokojnie starczy tańszy 6850/GTX 460 i jakiś w miarę dobry procesor X3/X4. Silnik jest naprawdę dość dobrze zoptymalizowany ,a różnice w grafice między high a ultra faktycznie nie są znaczące. To bardziej kosmetyka niż skok jakościowi. Dobrze jest czasem zmniejszyć rozdzielczość o ile komuś nie przeszkadza gra w 720p np. Zawsze to parę FPS więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pumaole Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 jutro sie przekonam jak bedzie hulac, dzisiaj zamowilem zasilacz OCZ ZS Series OCZ-ZS550W-EU 550W. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pumaole Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) Odpalilem na zakupionym sprzecie Bf3 i na 1920x1080 z ustawieniami ultra hula bez zajakniecia. Edytowane 12 Listopada 2011 przez pumaole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...