draenei Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) Witam. Od pewnego czasu mam problem z lewym "nausznikiem" z Steelseries 4H, black if it matters. Gwarancja sklepowa się skończyła, a wysyłka do serwisu steelseries mi się nie opłaci(support odpisał mi, że przyjmą mi na RMA, mimo że 2 latka już minęły od ich zakupu), ale przesyłka do Danii, awwww. Ale do rzeczy: kabel przerywa przy samym połączeniu (tak jak tu to widać w załączniku). Ta gumka wystająca pękła i kabel się majta na wszystkie strony - jak delikatnie poruszać, to jakoś styka i działa przez ułamki sekund. Początkowo wystarczało owinąć kabel wzdłuż pałąka mikrofonu, lecz teraz i to nie pomaga. I teraz pytanie - dałbym rady to samemu/z pomocą kumpla polutować i czy byłoby to trudne(nie jestem ekspertem od elektroniki)? Czy może lepiej oddać to jakiemuś elektrykowi na mieście i ile by to raczej kosztowało? Edytowane 7 Listopada 2011 przez draenei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Poduszka z podstawką powinna być przypięta do nausznika na zatrzaskach, zdejmujesz i pod spodem są śrubki. Po odkręceniu ich masz dostęp do płytki na której zalutowane są końcówki kabli. Odlutowujesz wejściowe, skracasz kabelek poza miejsce przerwania i przylutowujesz w tej samej kolejności w te same miejsca. To bardzo ogólny schemat ale najpopularniejszy, różne słuchawki mogą różnić się budową i sposobem montażu/demontażu. Generalnie proste jak siurek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 O ile masz choć deko pojęcia o lutowaniu i lutownice oporową z cienkim grotem, to powinienes sobie poradzic. Tylko nie przylutuj za duzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draenei Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Rozebrałem słuchawki, jednak po złożeniu w ogóle nie działają. Możliwe, że naruszyłem jakiś kabelek jeszcze. Mikro nadal działa. Ile może być taki, uszkodzony zestaw wart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...