Avendor Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Witam o to zestaw który wybrałem nie wiem tylko jaką płytę główną kupić . Procesor : Intel Core i5-2500K Płyta główna : ASRock P67 PRO3 B3 <---- nie wiem czy bedzie dobra Pamięć: Kingston 2x4GB 1600 MHz HyperX Blue Karta Graficzna: Palit GeForce GTX 570 Zasilacz: XFX XXX 650W Modular Licze na wasze opinie na temat tego zestawu Jestem zielony w temacie podzespołów komputerowych więc jest on z waszej strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Ten Asrock to jedna z lepszych płyt . Do tego w miarę tani . Ramy bierz Goodram 2x4GB DDR3 1 333 mhz CL9 - lepsze i tańsze niż Kingstony , w ogóle do czego ci potrzebne 8GB ramu . Kartę najlepiej od MSI z chłodzeniem Twin Frozr III . Co do zasilacza - brał bym trochę tańszego Thermaltake Toughpower XT 675W . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avendor Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 no troche droga ta karta od MSI wogule to chłodzenie Twin Frozr III dużo daje ? po drugie to czym sie różnią te kingstony od tych Goodram 2x4GB DDR3 1 333 mhz CL9 pozatym patrzyłem na esc i te ramy właśnie są droższe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) Jak ma zamiar grać w BF3 to się przyda więcej niż 4 GB. 6 GB by starczyło, ale po co się rodrabniać. Płyta jak najbardziej ok chociaż osobiście bym brał Z68. Może kiedyś karta Ci padnie i zostaniesz bez kompa na jakiś czas. Na tej płycie możesz zarówno podkręcać tego 2500K jak i korzystać z wbudowanego GPU. Czyli połączone zalety P67 i H67. Oczywiście mowa o Z68 PRO 3 od ASRock'a. Zasilacz może być. Zamiast tego GTX 570 wziął bym tańszego Radeona 6950. Może być MSI z Twin Frozr 3 Pamięci się różnią taktowaniem. Którego i tak nie wykorzystasz w grach .O ile takie będzie przeznaczenie kompa. Co innego jakbyś brał Buldożera ;) Chłodzenie od MSI jest bardzo udane. Co do sklepu esc to poczytaj ten temat: http://forum.purepc.pl/Osla-laczka-f7/Oszusci-niesolidne-firmy-serwisy-t10429.html&st=1020 Edytowane 7 Listopada 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) no troche droga ta karta od MSI wogule to chłodzenie Twin Frozr III dużo daje ? Możesz też wziąć coś z odrobinę słabszym chłodzeniem, jak modele Gigabyte czy MSI Twin Frozr II. Zwróć tylko uwagę, by nie były to modele referencyjne. po drugie to czym sie różnią te kingstony od tych Goodram 2x4GB DDR3 1 333 mhz CL9 pozatym patrzyłem na esc i te ramy właśnie są droższe W większości sklepów GoodRamy są tańsze, a oferują taką samą wydajność co Kingstony. W esc.pl duża część podzespołów jest droższa niż w takim agito czy techplanet.pl. Jako zasilacz weź XFX Core 550W lub Thermaltake Toughpower XT 575W, więcej nie trzeba do tego zestawu. AsRock Z68 PRO3 oferuje dużo mniej niż AsRock P67 PRO3 B3 (nie licząc obsługi zintegrowanej grafiki), moim zdaniem nie warto brać tej pierwszej płyty. Edytowane 7 Listopada 2011 przez BlackMachine 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avendor Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Dzieki za odpowiedz wezme te ramy kingstona oraz karte z tym chłodzeniem reszte zostawie bez zmian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...