Skocz do zawartości
yaCaa

Dzielenie internetu Play

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przeszukałem już niejedno forum ale nie znalazłem nic co by mi pomogło więc postanowiłem sam coś napisać.

Mam internet bezprzewodowy w play. Juz 2 lata. Cały czas wszystko działało w jednym kompie (laptop - win7) był modem i przez lan udostępniał do drugiego kompa(stacjonarka - win7). Wszystko działało aż do pewnego dnia w którym przestało działać. Ostatnio w jednym kompie zainstalowałem win 64bity(na stacjonarce) ale nie jestem pewien czy to padło w tym samym czasie i czy to ma jakies znaczenie bo podłączałem ze sobą dwa lapki z 32bitowymi windami i też nie działa.

Czy ktoś może mi pomóc i powiedziec o co w tym chodzi ?

Z góry dzięki i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączamy udostępnianie, komputer, który udostępnia, ma IP 192.168.0.1, natomiast klienckie mają 192.168.0.x (wszystko manualnie, oprócz routującego, no chyba, że masz postawiony serwer DHCP). Sprawdzałeś te ustawienia? Zazwyczaj po takich zabiegach powinno działać, choć zdarzają się wyjątki, powodowane np. wyłączonymi usługami windowsowymi.

@Bachcomp: Tak też można, natomiast koledze wyżej chodziło o doraźne rozwiązanie problemu, który wystąpił w windowsowym udostępnianiu ;).

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi