iamthekacper Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Witam jak w temacie mam problem z odtwarzaniem filmów i to bez różnicy czy HD czy SD, obraz nie jest płynny gdy używam GPU a na CPU występują co jakiś czas czknięcia. Używałem rożnych programów do odtwarzania, nawet Power DVD przy odtwarzaniu BLU RAY i Filmów HD nie daje płynnego obrazu. Najlepszy efekt przy oglądaniu HD jest na BSPlayer ale i tak nie jest zadowalająco. U znajomych na podobnej konfiguracji WMP classic przy pomocy GPU wszystkie filmy są płynne. Spotkał się ktoś z tym?? POMOCY WIN7 64 bit i7 @3,8 GTX 470 Edytowane 9 Listopada 2011 przez iamthekacper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichciuGT Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 A masz kodeki zainstalowane ? http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec-Pack,Program,Windows,13137.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) W dniu 8.11.2011 o 20:32, MichciuGT napisał(a): A masz kodeki zainstalowane ? http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec-Pack,Program,Windows,13137.html A na cholere instalowac tyle tego syfu? Wywal wszystkie kodeck packi i filtry ffdshow jesli posiadasz. Zainstaluj: Media Player Classic Home Cinema - POBIERZ Program posiada własne wbudowane kodeki które pozwalaja na akceleracje GPU bądz dekodowanie wielowątkowe. Wejdź w ustawienia programu i ustaw strumień wyjściowy tak jak na obrazku poniżej: Pokaż ukrytą zawartość Oczywiście miej zaznaczone wszystkie filtry wewnętrzne. Jeśli zamierzasz korzystać z odtwarzaczy bez własnych kodeków, oglądasz materiały 10-bit i chcesz korzystać z dobrodziejstw CUDA to zainstaluj, LAV Filters - POBIERZ Obszerny wątek na temat tych filtrów znajduję się na forum doom9 - KLIK Oczywiście te filtry możesz również aktywowac w w/w MPC-HC. Narzędzia dodatkowe: Win7DSFilterTweaker - KLIK - Narzędzie umożliwia wybranie preferowanych dekoderów, wyłączenie kodeków microsoftu, itp. MONOGRAM GraphStudio - KLIK - Narzędzie pozwala zobaczyć przez jakie filtry przechodzi materiał wideo zanim zostanie odtworzony, posiada wbudowany benchmark dla testów wydajności. DivX Tech Preview - KLIK - Generowanie minaturek plików MKV na Windows 7 x64. Generalnie zestaw MPC-HC + LAV Filters sprawdza się u mnie wyśmienicie. Na zestawie Athlon II x4 + 8800GT odtwarzanie materiłau 1920x1080@~9200kbps powyżej 85fps (blokada synchronizacji). Poniżej screen jak powinien wyglądac graf w graphstudio: Pokaż ukrytą zawartość Edytowane 8 Listopada 2011 przez s0n1c 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) s0n1c dziś w domu pokombinuje według Twojej porady . Ale mnie jeszcze interesuje AC3 bo przyzwyczaiłem się do niego i chciałbym żeby mi Audio ogarniał. Myślisz że dobre rozwiązanie? A Media Player Classic Home Cinema odtwarza BLU RAY ?? Edytowane 9 Listopada 2011 przez iamthekacper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 W/g twórców i tego co można przeczytac na forach (nie posiadam blu-ray) to tak. Jeżeli były by jakieś problemy to zainstaluj najnowszą betę - 1.5.3.3757 x86 Co do AC3filters to już dawno nie było żadnej aktualizacji i są już troche przestarzałe (brak wsparcia TrueHD, DTS-HD). Możesz napisać więcej na temat tego "przyzwyczajenia"? (bo znam opcje/bo zawsze używalem/bo tak/etc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) Wizualnie wiem juz gdzie kliknąć jak chce zmienić - głośność poszczególnych głośników - equalizer - zmienić format/ output itp Od początku mojej zabawy z filmami go używałem i się przyzwyczaiłem. Jeżeli polecisz co innego z takimi opcjami chętnie zamienię:) Sprawdziłem w pracy - działa jak powinno, zobacze jeszcze w domu ale nie wiem jak ustawić audio jak bym chciał bo codeki audio (klikając prawym na filmie i wybierając filtry >AC3 audio ) są nie aktywne Edytowane 9 Listopada 2011 przez iamthekacper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Niestety nie znam żadnego zamiennika AC3Filter z taka ilością opcji. W każdym razie można zainstalować: AC3Filter Lite ewentualnie wersję AC3Filter Full (jednak podczas instalacji wybrac tylko AC3Filter 32bit i AC3Filter 64bit. Ewentualnie w razie potrzeby pliki tłumaczeń). Poźniej bedzie trzeba przestawic troche opcji w MPC-HC i prawdopodobnie w Win7DSFilterTweaker ustawić piorytet dla filtrów AC3. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 ogólnie ładnie to lata ale co jakiś czas mam "spowolnienia" lekkie przecięcia jakby :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Pokaż jak wyglada graf odtwarzanego wideo. Swoja drogą czy te "spowolnienia" masz tylko podczas video? Nie masz ich czasem też w systemie? Jesli masz dyski pod sata to kontroler jest ustawiony jako IDE czy jako AHCI? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) Graf może później wrzucę. A spowolnienia tylko na Video a Dyski mam na AHCI Wiec wygląda to tak: http://s2.img.pl/7ZbfHew.jpg I chyba w tym jest problem- microsoft w tym Filter Tweaker zmieniłem wszystko z microsoftu na LAV i lekko pomoglo. Nadal przy wykorzystaniu GPU są zacięcia. Edytowane 20 Listopada 2011 przez iamthekacper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...