tEREk-071 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) Witam wszystkich, Moje doświadczenia z podkręcaniem sprzętu zakończyły się na A64 3000+ Venice. W tej chwili posiadam zestaw z tytułu i postanowiłem go troszkę podkręcić. W końcu kręcą się do okolic 4GHz. Poczytałem i zabrałem się za kręcenie Napięcie na CPU zwiększyłem do 1,35 BCLK do 150 Daje save restart i zonk komp nie wstaje. Najwyższe BCLK z jakim komp się boot'uje ale Windows robi BSOD to 147. Ma ktoś pomysł co może być nie tak ?? Dodaje screen z CPU-z i fotki bios'a z płyty CPU-Z Uploaded with ImageShack.us Bios Specyfikacja: Płyta Główna: DFI LanParty DK P55-T3EH9 Procesor: i5 760 Ram: 2x2GB 1333 Goodram Karta Graficzna: Gigabyte GTX 460 1GB Zasilacz: Tagan 550W Może ktoś coś poradzić ?? Edytowane 16 Listopada 2011 przez tEREk-071 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tEREk-071 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 aktualizacja o screen'y i konfigurację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Zacznij od wyłączenia turbo i zmniejsz dzielnik pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tEREk-071 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Turbo wyłączyłem która opcja odpowiada za dzielnik pamięci ? Jeżeli chodzi o ram'y to jestem laikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Dram Frequency. Polecam lekturę poradnika Jak podkręcić procesor - Poradnik | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...