Skocz do zawartości
Pabianos

Komputer się nie uruchamia .

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , chciałbym się przywitać , to mój pierwszy post na tym forum.

Myślę że ktoś z was mi pomoże.

Mam problem z komputerem , wygląda on następująco

W te Wakacje zaczoł się problem komputer uruchamiał się po długim czasie tzn Odpalilem go wszytsko świeciło wiatraki się krecily ale brak obrazu na monitorze (zielona dioda) po chwili ok 20-30 minut wszytsko wracało do normy, pózniej wyglądało to tak że obraz na chwile robił się ciemniejszy i po jakimś czasie wracał do normy. Ostatnio zdarzył▲o mi się to samo co w wakacje odpalam kompa a tu lipa , nie włączył się tak jest do tej pory

zmieniałem zasilacz - nie pomogło

zmieniałem karte graf na zintegrowana - nie pomogło

czysciłem kompa w środku - nie pomogło

patrzyłem na kable tez nie pomogło

probowałem z 3 monitorami na każdym to samo , choć na LCD jest jasny obraz taki zniekształcony jakby zalany ekran telefonu lecz bez kolorów.

Komputer jednak działa w sensie że jak sie uruchamiał to było słychać uruchamiającego się Skype , i mam ustawione automatyczne włączanie muzyki i ona się właczyła i chodziła dobrze ..

Nie mam pojęcia co może byc przyczyna tego , na płycie głownej nie widać popalen ani wylań tych tranzystorów.

Komputer

AMD Athlon x2 245

3GB ram DDR2 800

Dysk 500GB WD

MSI k9n6pgm2-V

HD4350 512 mb

Zasilacz Seasonic 300W wcześniej nie było z nim żadnych problemów wymieniałem go z powodu awari starego Qlteca 400W ok2 lata temu

Bardzo proszę o pomoc w czym tkwi problem i czy można to samemu naprawić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi