seba_999 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Witajcie, jak w temacie. Kupiłem telewizor LG 42LV375S. Ma wbudowane dekodery DVB-T,DVB-C,DVB-S. O ile z odbiorem programów analogowych i naziemnych cyfrowych nie ma problemu, to jest kłopot z odbiorem niektórych programów satelitarnych. Do poprzedniego telewizora był podłączony tuner satelitarny "cyfrowy" (zwykły, nie żaden cyfrowy polsat, "n"-ka itp) firmy nie pamiętam, który koncentrykiem był podłączony do rozdzielacza na 2 "oka", jedno wycelowane w Astrę, a drugie w Hotbirda. I skoro w telewizorze jest dekoder DVB-S, postanowiłem wywalić dotychczasowy tuner i koncentryk bezpośrednio wpiąć do telewizora. Po automatycznym strojeniu, programów satelitarnych jest wyraźnie mniej. Programy są odbierane z obu satelitów (przy strojeniu jako lokalizację 1 dodałem astrę 1H/L, jako 2 hotbirda). Telewizor jest używany przez rodziców, którym zależy na odbiorze programów niemieckich, niekodowanych. A telewizor "znajduje" tylko RTL, RTL2, arte i nic więcej. Próbowałem już kombinacji różnych satelit, przeszukiwałem samą Astrę, samego Hotbirda i bez zmian. Wiem, że można podpiąć stary tuner, ale nie o takie rozwiązanie mi chodzi... Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...