tuptup Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Czesc Wam zapewne jest ktoś na forum kto używa przepływomierzy w swoich PCetach a być może są tez tacy którzy maja w swoim zestawie Koolacne Flow meter wpadł mi w ręce sam przepływomierz od Koolance (http://www.aquatuning.co.uk/product_info.php/info/p9143_Koolance-flow-sensor-transparent-G1-4.html) niestety nie idzie go gdziekolwiek podłączyć bez odpowiedniej elektroniki :( (http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=1057) znacie może jakieś rozwiązanie dla tego typu urządzeń ? czy to musi być elektronika od Koolance czy można zastosować od Aquacomputer ? ... jakie rozwiązania proponujecie i jakie wykorzystujecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) O ile dobrze pamiętam, to Zedmen się w tym temacie wypowiadał. Poślij mu PMkę. Edit: Oo tutaj Podłączyłem za to przepływomierz Koolance INS-FM17N (bez dodatkowego modułu zliczającego) do Aquaero. Oczywiście ani Koolance ani Aquaero nie przewidują takiej możliwości. Kupiłem kabelek do przepływomierza AC i zamieniłem w nim jedną wtyczkę na gniazdo 2pin (pasuje te od katod revolteca). Środkowy kabelek należało wywalić całkowicie. Właściwa ilość impulsów do konfiguracji z panelem to 197. Oczywiście tego też nie idzie się normalnie dowiedzieć u tych producentów. Edytowane 10 Listopada 2011 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Tu masz rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuptup Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 chyba zamówili ten adapter już do nich pisałem w tej sprawie jakiś czas temu :) dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...