Oski1919 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam. Przymierzam się do zakupu w/w cooler'a, ale boję się, że może zahaczyć o baki pamięci ram, płyta główna to MA770T-UD3P. Pamięć jest zainstalowana w dwóch pierwszych bakach. Czy ktoś korzystał z tego chłodzenia na tej płycie lub podobnej gabarytami lub "rozkładem"? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Test coolera Arctic Cooling Freezer 13 Pro - Montaż :: PCFoster.pl Arctic Cooling Freezer 13 Pro CPU Cooler Review | Unbiased Computer Hardware Reviews - ThinkComputers.org W drugim linku jest zamontowany na am3, jak masz pamięci bez radiatorów to nie będzie kolidował. W przypadku radiatorów zależy od ich wysokości. Chłodzenie nie polecałbym pod am3, ze względu na sposób montażu będzie Ci dmuchać w zasilacz jeśli masz go na górze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski1919 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Dzięki za odpowiedź i radę, ale mam zamiar to zakupić a wentylator skierować do dołu, na tył zamontować 12mm oraz frontowo na grafikę, a potem wymienić HD4890 na Hd5870 i żyć długo i szczęśliwie... Dobra trochę się rozmarzyłem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Gdzie masz zasilacz w obudowie? Jak na górze to odpuść to chłodzenie. Wymyśli się coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski1919 Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 No dobra, co w takim razie radzisz na Phenom'a II 955. Nie będzie żadnego kręcenia, ważne jest dla mnie aby w stresie temperatura nie przekraczała 60C oraz dobrze by było gdyby obeszło się bez demontażu mobo, no chyba, że chłodzenie będzie naprawdę tego warte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 (edytowane) SilentiumPC / Fortis HE1225 Trzeba wyjąć mobo jeśli nie masz otworu w tacce. Szkoda, że dalej nie wiem, gdzie masz zasilacz w obudowie, czy też jaką masz obudowę. Pytaj słupa a słup .... Jak mam Ci udzielić rzetelnie pomocy? Kupisz tego Fortisa a okaże się, że nie można obudowy zamknąć. Edytowane 11 Listopada 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...