emil66 Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Witajcie.Dzisiejsza konfiguracja zakończyła się niepowodzeniem a mianowicie wygląda to tak.Udało mi się skonfigurować ROUTER 1 tak że ROUTER 2 dostawał internet lecz musiałem sam wpisać ip w panelu sterowania które ustawiłem w nim.Chciałem aby przypisywał mu automatycznie to ip lecz po włączeniu DHCP w ROUTER 2 routery zaczęły świrować i żaden nie miał internetu ;/ W ROUTERZE 1 ustawiłem tryb GATEWAYY taki ma być?... Chodzi mi o to aby ROUTER 1 miał jedną sieć z hasłem a TP-LINK drugą sieć z hasłem.. Czyli takie dwie sieci dzięki 2 ACCESS POINTOM.Pomoże mi ktoś to skonfigurować?Jakie Ip, tryby DNS itd ustawić? Wstawiam fotke poglądową jak to ma wyglądać i działać.. zasada dzałania banalna.. a konfiguracja trudna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Tam gdzie na rysunku obok routera 2 napisane jest LAN powinno być napisane WAN (nie wiem czy do dobrego gniazda wpinasz). I nie ma opcji, żeby tam cokolwiek konfigurować. Obydwa routery mają mieć serwer dhcp włączony. Router 1 powinien być normalnie w trybie AP, drugi zresztą też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...