yoshik Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 (edytowane) Witam, tutaj każdy zainteresowany znajdzie informacje na temat nowo powstałego serwera Battlefield 3 PurePC. Informacje ogólne Adres serwera : PurePC We play 4Fun - Resistance is futile Aktualne hasło : test Adres TS : 62.67.42.172:9172 Adres GameTracker'a : PurePC We play 4Fun - Resistance is futile @ GameTracker Aktualny hosting na : GameServers Ankieta : Aktualna ankieta na temat ustawień serwera PPC Admin : Yoshik Kontakt : tk.tomasz.kosmala@gmail.com / yoshiktk @ skype Aktualny koszt : 49$/miesiąc , koszt na osobę 5zł/slot Dane do przelewu : Tomasz Kosmala 66 2490 0005 0000 4000 5006 8313 Paypal : tk.tomasz.kosmala@gmail.com Aktualna lista adminów - chs - drunk_zozol - kucyk - marcell Problemy z wbiciem na serwem,zmiana mapy itd jeśli ja nie jestem dostępny to uderzajcie do nich. Kącik Admin Panel Admina > Gameserver Program do zarządzania serwerem > Procon Frostbite < Podstawowe komendy. - ! efekt komendy będzie widoczny dla każdego na serwerze - @ efekt komendy będzie widoczny tylko dla admina wykonywającego komende - # efekt komendy będzie widoczny dla adminów Komendy - @kick [imię] [powód] - wyrzuca gracza [imię] podając [powód] lub nie - @tban [imię] [czas w minutach] [powód] - banuje gracza [imię] na określony czas podany w minutach podając [powód] lub nie - @ban [imię] [powód] - banuje gracza [imię] na stałe na serwerze podając [powód] lub nie - @kill [imię] [powód] - zabija gracza [imię] podając [powód] lub nie - @nuke [drużyna] - zabija wszystkich na serwerze podanie [drużyny] zabija jedynie graczy w niej - @say [text] - wysyła tekst do wszystkich na serwie - @psay [imię] [text] - wysyła tekst do gracza [imię] - @restart [czas] - restartuje mapę po podanym [czas] w sekundach - @nextlevel [czas] - wczytuje następną mapę na liście po podanym [czas] w sekundach - @move [imię] - przenosi gracza [imię] do przeciwnej drużyny w następnej rundzie - @fmove [imię] - przenosi gracza [imię] do przeciwnej drużyny jednocześnie zabijając gracza Aktualna lista darczyńców - ralphi13 - introvert - skus - marcell - corso - stivo - mario2k - blackwhite - kaluzaaa - chs - zielonytbg - celt - kucyk - kubab - makak_ - blues - rafa - shadoweye Jeżeli nie widzisz się na liście a przesłałeś pieniądze wyślij email. Jeżeli ktoś będzie już słał pieniądze proszę o przesłanie maila na ww z nickiem i rodzajem płatności co bym mógł w miarę sprawnie zorganizować bazę danych ;) Koszt serwera na 32 sloty plus 32 sloty na TS to 48$ - 156 zł. Na dzień 17/11/2011 kwota dotacji wynosi 201.19 zł. Dotacji udzieliło 18 osób. Koszt na przyszły miesiąc będzie zależny od ilości chętnych, przy stanie obecnym wzrośnie do 9zł. Update 1 Ankieta > KLIK < Na dzień dzisiejszy rezerwowanie slotów nie działa. Dopiero patch R9,który ma się pojawić w niedługim czasie,umożliwi tą opcje. W związku z tym jest aktualnie czterech adminów, przy jakichkolwiek problemach z wejściem na serwer, o ile nie będzie zamknięty, proszę komunikować się z nimi o ile ja nie będę dostępny. Podziękował Pozdrawiam i życzę miłej gry. Yoshik ps. Do moderatorów: O ile to możliwe prosi się o nie usuwanie tego tematu. Wiem ,że obowiązuje zasada 1 temat = 1 gra, jednak że tutaj sprawa dotyczy serwera dla użytkowników PPC gdzie w tamtym temacie powoduje to jedynie lekkie zamieszanie. Z góry dziękuje za pozytywne podejście do sprawy. Edytowane 17 Listopada 2011 przez yoshik 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 toszkę pograłem i przy małym obciązeniu mam lagi, daj dla wszystkich jutro i zobaczymy jak przy pełnej obsadzie sobie poradzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 toszkę pograłem i przy małym obciązeniu mam lagi, daj dla wszystkich jutro i zobaczymy jak przy pełnej obsadzie sobie poradzi Za pewne dzisiaj wieczorem ekipa się zbierze, postaram się też być o ile nie padnę. Czeka mnie przymusowa wycieczka po nową myszkę. Razor powoli dogorywa. Do wyboru jest parę serwów, bodajże Frankfurt , na którym aktualnie jesteśmy, Paryż, Warszawa i jeszcze parę innych. Zmiana jest darmowa więc można w razie wu posprawdzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Przed chwilą pobiegałem sam na mapce, porozbijałem się Jetem :P Tylko ani firefox, ani opera nie pokazują mi pingu. Poza tym jak napisał ptys - trzeba sprawdzić serwer przy 32 graczach. Jedna rzecz, która rzuciła mi się w oczy to komunikaty serwera. Może to dlatego, że byłem sam i nic nie pisałem w oknie chata, ale pojawiały się ze zbyt dużą częstotliwością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Przed chwilą pobiegałem sam na mapce, porozbijałem się Jetem :P Tylko ani firefox, ani opera nie pokazują mi pingu. Poza tym jak napisał ptys - trzeba sprawdzić serwer przy 32 graczach. Jedna rzecz, która rzuciła mi się w oczy to komunikaty serwera. Może to dlatego, że byłem sam i nic nie pisałem w oknie chata, ale pojawiały się ze zbyt dużą częstotliwością. Tutaj jest trochę lipa z konfiguracją. Tzn jeszcze muszę się tego nauczyć, bo przez prosty plugin jest to co widać. Ciąg wiadomości, każda w odstępie 60 sekund. Jak się wgłębie w konfiguracje, będzie to w formie jednorazowej, cały komunikat , raz na jakieś parę minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Pograłem z wami troszkę wczoraj przy 8 osobach laga nie stwierdziłem. Przeglądarka do serwera pokazuje ping 36ms więc nie jest źle. Łącze UPC 25Mb/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 (edytowane) Skus - krół boostowania :). Serwer sprawuje się rewelacyjnie, jednak przydała by się jakaś wieksza rotacja i nie tylko jeden tryb. p.s. wpłata zrobiona. 1. Hasło dla każdego - dotującego. 2. Tryb CQ. (3 mapy) 3. TDM też mógłby być. 4. PB 5. Jak dla mnie lepszy byłby serwer HC. 6. Jednym słowem trzeba zrobić ankiety. Pzdr. Edytowane 12 Listopada 2011 przez marcell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Pobiegałem trochę, dziwna sprawa samemu być np. na Caspian Border. ;) PS. Zrobiłem przelew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 @marcell a pro po 6 to ja bym się nie obraził jak by ktoś w tym temacie udzielił mi wsparcia. Okres świąteczny to sajgon u mnie w robocie. Co do 2 to wujek google nie potrafi mi powiedzieć czy jest to w ogóle możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Skus - krół boostowania :) Pzdr. oj tam król - byłem młody, potrzebowałem pieniędzy... i .. dałem sie wam namówić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Wlasnie przelalem PayPalem kase za dwie osoby na dwa miechy , w BF3 moj nickname MPA2k oraz moja siostra Mala_em indywidualne hasla jak najbardziej potrzebne , inaczej jeden wyciek hasla i bedziemy miec kape z loginem jak kupa ludu wbije :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Hasło może być jedno, ważne żeby nadać nickom status VIP. VIP zawsze miałby pierwszeństwo przy wchodzeniu na serwer, a osoba bez tego statusu jeśli serwer byłby pełny dostała by kicka. To jest dobre rozwiązanie bo wtedy gdy nikt z PPC nie gra to inni ludzie będą na serwerze, a jak ktoś z PPC chciałby się dołączyć to zwykły człek zostanie wykopany. Jak będę miał czas to przetestuje serwer i zrobie donate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 OCM4n14k No to zes mnie uspokoil , wlasnie bylem na serverze ping 20 czyli super co dziwne Pusto bylo ( te Ruskie heli to jak klocek z drewna ciezkie w pilotarzu , zaliczylym zgona ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Kasa poszla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 To może mała rundka dziś wieczorem? Sobota,sobotą to może nie każdy pójdzie chlać? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 @Unimorek: 30. Może by się skrzyknął np. na 19, żeby większa grupa osób się pojawiła? Kasę przeleję wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 ja jestem za to o ktorej sie umawiamy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Dla mnie każda godzina jest dobra i tak pewno koło 22-23 pójdę w kimono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Przelewik poszedł.Jak będę miał chwilę,a powinienem to jak zwykle będę robił za mięso armatnie hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Ja już jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 (edytowane) zaraz wbijam i sprawdzam pingi, jak sensowne to robie przelew ;) 30ms wchodze w to :) moze warto by bylo otworzyc go dla publiki bo i tak narazie nikt nie gra... yoshik - ty tez w ROI? lol Edytowane 12 Listopada 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 zaraz wbijam i sprawdzam pingi, jak sensowne to robie przelew ;) 30ms wchodze w to :) moze warto by bylo otworzyc go dla publiki bo i tak narazie nikt nie gra... yoshik - ty tez w ROI? lol Co zrobić mgr powierzchni płaskich w Polsce nie ma łatwego życia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celt Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Kaska poszła celt/celthleeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Przelewik poszedł.Jak będę miał chwilę,a powinienem to jak zwykle będę robił za mięso armatnie hehe. Nie ma co ;) Ostatniej miny nie podaruje ;) zaraz wbijam i sprawdzam pingi, jak sensowne to robie przelew ;) 30ms wchodze w to :) moze warto by bylo otworzyc go dla publiki bo i tak narazie nikt nie gra... yoshik - ty tez w ROI? lol Oh next time rewanz na heli ;) One more time gratulacje :D yoshik dzieki za gre ;) W ogole wszystkim, swietny klimat ;) Kase puscilem ;) moj nick: m4lyy ;p jak bys kucyk sie zastanawial kto Ciebie namierzal ;p 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Ja dziś nie dałem rady czasowo, może jutro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Moze jutro czyli dzis, dzis niedziela, mialem zrobic zdjecia a za cholere mi sie nie chce. Play :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Przypominam o prośbę o wysłanie maila z nickiem ppc i bf3. Można pograć,w końcu trzeba się odegrać za ten ostatni karton na drodze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Haha, ja wlasnie gram ;) moj nick w grze: m4lyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 przelalem €10.00 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...