IceManSpy Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Witam Kupiłem sobie na allegro używany dysk Seagate 500GB. Ze względu, że miał badsectory oddałem go na gwarancję. Naprawili mi go i ostatnio go podłączyłem. Problem w tym, że piszczy podczas stanu spoczynkowego - jak coś na nim się robi to nie piszczy. Dysk podłączyłem obok mojego drugiego dysku i postawiona jest na tym nowym tylko jedna partycja (w przyszłości ma być RAID 0). Co może być przyczyną takiego zachowania? Komputer ma nie cały rok, więc jest w miarę nowy. Zasilacz to CoolerMaster Silent Pro M 600W . Każdy z dysków podpięty jest na innym kablu - 1 kabel od zasilacza idzie do 1 dysku. Screen z HD Tune z Health: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 No jak piszczy to kwestia mechaniczna, nic nie zrobisz z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManSpy Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Ale kwestia mechaniczna jak jest w stanie spoczynku? :huh: Rozumiem jakby coś mielił, ale tak po prostu... Ten pisk jest od 2,3-5 sekund. Mniej więcej co 30 sekund - 2 minuty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...