Skocz do zawartości
marszal84

Windows 7 - Uśpij po X minutach

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio w siódemce, postanowiłem ustawić aby system po kilku minutach nieużywania się wtrzymywał.

Problem pojawił się oczywiście bardzo błachy - system wstrzymuje się też wtedy, gdy coś pobieram z internetu.

Czy istnieje jakaś wtyczka/sposób na to, aby system nie wstrzymywał się gdy coś pobieram?

Druga sprawa jest taka, że działa wybudzenie myszką ze stanu uśpienia, ale zależało by mi, aby wybudzić go samym poruszeniem myszy, gdzie w biosie to ustawić, bo próbowałem, ale narazie bez rezultaty ;)

Z góry dziękuje Wam za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dawciobiel

Druga sprawa jest taka, że działa wybudzenie myszką ze stanu uśpienia, ale zależało by mi, aby wybudzić go samym poruszeniem myszy, gdzie w biosie to ustawić, bo próbowałem, ale narazie bez rezultaty ;)

Z góry dziękuje Wam za pomoc ;)

Rozumiem, że u ciebie działa wybudzenie myszką po naciśnięciu jej klawiszy. Jednocześnie nie działa wybudzenie przy samym tylko poruszeniu myszką. Nie jestem w 100% pewien ale wydaje mi się, że nie da się tego osiągnąć w przypadku gdy nie jest widoczne świecenie czujnika (dioda/laser) myszki, a z tego co się orientuje przy tego typu uśpieniu właśnie czujnik myszki również jest wyłączany.

Co do BIOS'u to zainteresuj się opcjami:

Power Managment Setup:

• Power Managment
  • Power On by PS/2 Mouse
  • Power On Function

• ACPI Function
  • ACPI Suspend State
  • ACPI Suspend Type
  • ACPI Suspend to RAM
  • ACPI/IPCA

dla BIOS'ów typu AWARD

Udostępnij tę odpowiedź