Skocz do zawartości
zbm

ASROCK P67 PRO3 które wybrać pamięci?

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę Was o pomoc bo lada dzień jadę po nowego kompa. Napewno będę brał ASROCK P67 PRO3 + i5 2500K potrzebuje do tego zestawu pamięci i im więcej czytam tym trudniesza decyzja:

Biorę pod uwagę 2x 4GB i napewno 1600Mhz :

-Corsair Vengeance 4GB

Corsair CMZ4GX3M1A1600C9B • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław sprzedawane są na sztuki czyli musze zakupić takie dwie. fajne mają napieci 1,5V tylko zastanawiam się czy nie będzie problemów z chłodzeniem posiadam Pentagram HP-120 AlCu Karakorum i ta pamięci mają duże radiatory. Czy to się wszystko pomieści

-GoodRam 2x4GB GR1600D364L9/8GDC nigdzie nie mogę doszukać się napięcia.

GR1600D364L9/8GDC • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

-Kingston HyperX fajne pamięci, ale napięcie 1,65V dzieś czytałem, że ludzie mają czasem z nimi problemy.

KHX1600C9D3X2K2/8GX • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

Napewno będzie OC CPU i Ramu ile się da:) Mam jeszcze jedno pytane odnośnie moje chłodzenia Pentagram Karakorum + noctua czy w cenie ok 100-140 zł kupie coś duuużo lepszego?? Czy ten Pentagram schłodzi w miarę dobrze ok 4,8Ghz bo na tyle się szykuje jeśli się uda:)??

Edytowane przez zbm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi